Hlavní obsah

Plíšková - Moritaová 6:0, 6:2Tenistka Karolína Plíšková je poprvé v kariéře ve finále

Kuala Lumpur
Aktualizováno

Poprvé v kariéře se tenistka Karolína Plíšková dostala do finále turnaje WTA. Dvacetiletá Češka smetla za 48 minut v Kuala Lumpuru nasazenou čtyřku Japonku Ajumi Moritaovou 6:0, 6:2. O titul si v neděli zahraje s Bethanií Mattekovou-Sandsovou ze Spojených států, která vyřadila Rusku Anastasii Pavljučenkovovou 6:4 a 6:1.

Foto: protenis.cz

Karolína Plíšková.

Článek

"Je to můj životní turnaj a mám velkou radost, že jsem ve finále," řekla Plíšková v rozhovoru na kurtu po suverénním postupu přes Moritaovou. Díky účasti ve finále se vítězka juniorky na Australian Open v roce 2010 v pondělí posune ze 127. místa ve světovém žebříčku poprvé do první stovky.

Vedro jí nevadilo

Navzdory vedru dosahujícímu 35 stupňů Celsia vlétla Plíšková do zápasu jako uragán a úvodní set získala bleskově za 18 minut. Při svém podání ztratila jediný fiftýn. "Podání je moje hlavní zbraň a jsem ráda, že mi to vycházelo. To horko mi nepřišlo tak hrozné jako včera," prohlásila.

Moritaovou, které patří ve světovém žebříčku 55. místo, přehrávala i ve druhé sadě. Vzala jí hned první servis a znovu se jí to povedlo v osmém gamu. V něm vedla 40:0 a proměnila druhý mečbol "prasátkem" z returnu.

O dva roky starší Japonce oplatila Plíšková prohru z roku 2011, kdy se spolu utkaly na Tchaj-wanu.

Tenisový turnaj žen v Kuala Lumpuru (tvrdý povrch, dotace 235.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Karolína Plíšková (ČR) - Moritaová (4-Jap.) 6:0, 6:2
Matteková-Sandsová (USA) - Pavljučenkovová (3-Rus.) 6:4, 6:1

Reklama

Související témata: