Hlavní obsah

Plíšková - Matteková 1:6, 7:5, 6:3Karolína Plíšková porazila Mattekovou-Sandsovou a získala premiérový titul na okruhu WTA

Kuala Lumpur/Praha
Aktualizováno

Česká tenistka Karolína Plíšková vybojovala v Kuala Lumpuru premiérový titul na okruhu WTA. V nedělním finále zdolala Američanku Bethanii Mattekovou-Sandsovou 1:6, 7:5 a 6:3. Dvacetiletá rodačka z Loun se tak v pondělním žebříčku posune ze 127. místa poprvé do první stovky.

Foto: Lai Seng Sin, ČTK/AP

Karolína Plíšková s trofejí pro vítězku turnaje v Kuala Lumpuru.

Článek
Fotogalerie

"Radost z prvního titulu na WTA mám velikou, jsem moc šťastná. Mám za sebou skvělý turnaj a dobré zápasy," řekla Plíšková v telefonickém rozhovoru ČTK.

V prvním setu hned v úvodu ztratila podání a získala jen jednu hru. "Nebyla jsem nervózní, aspoň si to myslím, ale překvapilo mě, jak ona hrála. Trefila tři nesmyslné returny, vedla 3:0 a pak už to jelo," uvedla Karolína Plíšková, jež se nyní v žebříčku WTA posune před svoji sestru Kristýnu.

Svěřenkyně trenéra Jiřího Hřebce z pražské Štvanice od druhé sady zlepšila servis a opírala se o forhend, z kterého soupeřku tlačila. Ve dvanácté hře vzala Plíšková o sedm let starší Američance podání a vynutila si rozhodující set. "Dlouho jsem se necítila dobře a nebyla jsem schopná dát return, ale pak to vyšlo," řekla.

Ve třetím setu byl zápas za stavu 1:1 kvůli dešti přerušen. Skoro půl hodiny o pauze si Plíšková telefonovala s dvojčetem Kristýnou, která v Malajsii vypadla v prvním kole a v pátek odletěla do Indian Wells. "Ségra mi radila, ať udělám něco s returnem, že mám jít víc do kurtu a ať bojuju," prozradila Karolína Plíšková.

Na dohrávku se vítězka juniorky na Australian Open z roku 2010 vrátila v mnohem lepší náladě a pohodě. "Byla jsem úplně jiná než předtím," uvedla a při hře to bylo znát. Za stavu 3:2 využila dobře returnující Plíšková brejkbol a šla do vedení 4:2. Zápas ukončila po hodině a tři čtvrtě nekompromisně jubilejním desátým esem v utkání.

O radost z titulu se mohla Karolína Plíšková podělit s matkou, která s ní v Kuala Lumpuru byla. Na oslavu ale nebude čas, protože tenistka hned v pondělí ráno letí na turnaj do Indian Wells. Ani obří šampaňské, které dostala spolu s trofejí, neotevře. "Váží snad deset kilo, to jim tady nechám na památku," řekla Plíšková.

Turnaj žen v Kuala Lumpuru - dvouhra, finále:
Dvouhra - finále:
Kar. Plíšková (ČR) - Matteková-Sandsová (USA) 1:6, 7:5, 6:3on-line
Čtyřhra - finále:
Aojamaová, Čchang Kchaj-Čchen (2-Jap./Tchaj-wan) - Husárová, Čang Šuaj (1-SR/Čína) 6:7 (4:7), 7:6 (7:4), 14:12.

Reklama

Související témata: