Hlavní obsah

Berdych spolupracuje s Ljubičičem a před Wimbledonem bude hrát v Queen's Clubu

Londýn

Tenista Tomáš Berdych spolupracuje od začátku roku s Ivanem Ljubičičem z Chorvatska, který je jeho novým manažerem pro zahraniční záležitosti. I na radu bývalé světové trojky se Berdych letos po osmi letech objeví v přípravě na Wimbledon v Queens Clubu.

Foto: Mohammed Salem, Reuters

Český tenista Tomáš Berdych se raduje v Dubaji z vítězství nad Švýcarem Rogerem Federerem.

Článek

Šestý hráč světa Berdych je nadále hráčem Prostějova a zastupuje ho agentura Česká sportovní. Ljubičič převzal mezinárodní agendu od vlivné tenisové agentury IMG, která zastupuje mnoho hráčů.

V posledních dvou letech začínal Berdych na trávě v německém Halle, ale loni se mu nedařilo - ve Wimbledonu i na olympiádě vypadl v 1. kole. A právě na radu Ljubičiče bude Berdych hrát letos v Queens Clubu.

Berdych chce ve Wimbledonu navázat na rok 2010

"Bude výhodou být brzy v Londýně a zvykat si na trávu. To přesně před Wimbledonem potřebuju," řekl v tiskové zprávě turnaje Berdych, wimbledonský finalista z roku 2010. V Queens Clubu se v minulosti objevil svěřenec kouče Tomáše Krupy jednou a v roce 2005 prohrál v 1. kole.

"Předtím hrál Berdych v Queen's jenom jednou a to potřeboval změnit," řekl Ljubičič. "Cestování je unavující. A pokud si hráč zvykne na londýnskou trávu, a Queen's Club je blízko Wimbledonu, je to dobře. Myslím, že to je ta nejlepší příprava," dodal Ljubičič.

Sedmadvacetiletý Berdych doufá, že by mohl brzy navázat na rok 2010 a své jediné grandslamové finále v kariéře. "Zkušenost to byla úžasná. Ukázalo mi to, že jsem schopen hrát dva týdny velmi dobře," řekl Berdych, který tehdy porazil Švýcara Rogera Federera i Srba Novaka Djokoviče a prohrál až v boji o titul se Španělem Rafaelem Nadalem.

Reklama