Hlavní obsah

Štěpánek už může trénovat naplno a věří, že Davis Cup stihne

Tenista Radek Štěpánek, který se před více než pěti týdny podrobil operaci krční páteře, může od pondělí naplno trénovat. Česká dvojka proto v neděli odletí na Floridu, kde se bude připravovat pod vedením kouče Petra Kordy, a doufá, že začátkem dubna stihne čtvrtfinále Davisova poháru v Kazachstánu.

Foto: Jaroslav Ožana

Radek Štěpánek už může trénovat.

Článek

Hrdina listopadového finále Davisova poháru, v kterém získal vítězný třetí bod českého týmu, podstoupil 28. ledna operaci ploténky, která způsobovala oslabení horních končetin. Od té doby rehabilitoval a lehce trénoval na kurtu.

V tomto týdnu se od profesora Pavla Koláře dozvěděl, že v pondělí může začít se zátěží naplno. "Čekal jsem na tohle povolení jak na smilování," řekl Štěpánek. Na Floridě bude jen trénovat, turnaje na betonech v Indian Wells a Miami vynechá a chce letět s týmem na Davis Cup do Astany, kde se bude hrát 5. až 7. dubna.

"Chci tomu věřit, ale nemůžu tělu poručit. Věřím tomu, že když jsem teď dostal zelenou k plnému tréninku, tak v Kazachstánu budu," uvedl Štěpánek.

"Nebudu tělu dávat záhul na betonu"

Na Floridě začne trénovat na antuce. "Nebudu tělu dávat záhul na betonu. Je chytřejší ty dva turnaje oželet. Volba povrchu Kazachů pro Davis Cup je pro mě pozitivní, plynule přejdu z antukové přípravy na Davis Cup na antuce a pak do antukové sezóny. Nápor na tělo bude mírnější," sdělil čtyřiatřicetiletý hráč.

Jako vždy přesně poslouchá rady uznávaného fyzioterapeuta Koláře, který mu už několikrát zachránil kariéru. "Do puntíku dodržuju, co mi Pavel řekne," ujistil aktuálně 41. hráč žebříčku ATP. "Jsem na dobré cestě. Teď jsem pět týdnů nepoužíval vršek těla, netrénoval jsem ani břicho a záda. V tomhle mám manko," řekl.

Po Davis Cupu bude mít Štěpánek ještě týden volno a věří, že tak bude mít čas připravit se na turnaje. "Pak už se to rozjede na plné koule. Pevně v to doufám. Snažím se na všechno dívat pozitivně," dodal Štěpánek. V plánu má starty v Monte Carlu, Barceloně, Římě, Madridu a po týdnu volna na grandslamovém French Open.

Reklama