Hlavní obsah

Heninová zahájila přípravu na Australian Open prohrou

BRUSEL

Belgická tenistka Justine Heninová-Hardenneová zahájila po zdravotní pauze přípravu na novou sezónu porážkou v exhibičním zápase s Nathalií Dechyovou. Bývalá světová jednička, jež chce v lednu v Melbourne obhajovat titul, nezískala v Charleroi proti Francouzce ani set a prohrála 2:6 a 5:7.

Foto: ČTK

Justine Heninová-Hardenneová.

Článek

Heninovou v letošním roce pronásledovaly zdravotní problémy už od dubna, kdy ji oslabila viróza s příznaky podobnými mononukleóze. O návrat na kurty se pokusila už v květnu na French Open, vypadla ale ve druhém kole a musela znovu odpočívat. Druhý pokus vrátit se na kurty skončil v srpnu triumfem na olympijských hrách, na US Open pak ale ztroskotala ve čtvrtém kole a rozhodla se předčasně ukončit sezónu.

I přes všechny problémy, kvůli nimž se v žebříčku WTA propadla z prvního na osmé místo, vyhrála Heninová pět turnajů z devíti, do nichž nastoupila, a v pátek byla zvolena nejlepší sportovkyní Belgie. "Věřte mi, byla jsem na dně. A trápily mě pochybnosti, spousta pochybností," řekla na pátečním vyhlášení ankety. "Když se ale podívám zpátky, nebyl to zase tak úplně špatný rok," dodala.

Dvaadvacetiletá Heninová doufá, že návrat na Australian Open, kde získala svůj zatím poslední grandslamový titul, jí pomůže odstartovat úspěšný boj o místo světové jedničky. Ostrou přípravu zahájí v Austrálii 10. ledna na turnaji v Sydney.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori