Hlavní obsah

Nadal - Del Potro 6:4, 3:6, 6:4Báječný návrat krále! Nadal potřetí ovládl turnaj v Indian Wells

Indian Wells
Aktualizováno

Už třetí titul získal Rafael Nadal na tenisovém turnaji v Indian Wells. Španělský tenista porazil ve finále Juana Martína del Potra z Argentiny 6:4, 3:6, 6:4. Bývalá světová jednička vyhrála po sedmiměsíční pauze zaviněné zraněním už třetí turnaj.

Foto: Danny Moloshok, Reuters

Šťastný Rafael Nadal po finálovém duelu v Indian Wells s del Potrem.

Článek

Semifinálový přemožitel Tomáše Berdycha Nadal získal celkově 52. titul na okruhu ATP, v sérii prestižních turnajů Masters je to jeho 22. trofej. O jednu tak předčil na prvním místě historických tabulek Švýcara Rogera Federera, kterého shodou okolností vyřadil ve čtvrtfinále. Další Masters se hraje od středy v Miami, Nadal i Federer se však z turnaje odhlásili.

Nadal měl od loňského Wimbledonu potíže s levým kolenem. Vrátil se před měsícem a na antuce ovládl turnaje v Sao Paulu a Acapulku, jen ve finále ve Viňa del Mar prohrál. Triumfem v Indian Wells dovršil báječný návrat.

Sedmnáct výher proti jediné porážce

"Skutečně, je prakticky nemožné vrátit se lépe. Ze všeho jsem nadšený," řekl Nadal. Jeho slova potvrzuje i statistka - letos má bilanci 17 výher proti jediné porážce, což je jeho nejlepší vstup do sezóny v kariéře. "Zdá se, že jsem to zvládl. Budu si navždy pamatovat lidi, kteří mi v těžkých časech pomohli, abych to dokázal," řekl.

Nadal v Indian Wells porazil tři hráče světové desítky v řadě, což byl jeho největší test. Nejdříve zdolal Švýcara Rogera Federera, pak Tomáše Berdycha a nakonec Del Potra, který mu jediný ze zmíněné trojice dokázal vzít set. "Rafa je vynikající, hrál úžasně a brzy bude zase bojovat o post jedničky," předpověděl Del Potro.

Během pauzy se Nadal často cítil špatně. "Každý z těch momentů, kdy jsem byl dole, si budu pamatovat a o to víc se můžu radovat z každé výhry. Musím říct, že jsem se ve finále fantasticky pohyboval," řekl Španěl.

Koleno musí šetřit

Koleno musí Nadal šetřit, proto neodletí na Floridu a další turnaj série Masters v Miami vynechá. "Lékaři mi doporučili odpočinek a přípravu. Potřebuji získat ještě více síly do levého stehenního svalu, musím tvrdě pracovat," řekl rodák z Mallorky.

Chce se teď soustředit na oblíbenou antuku. Vrátit do akce by se měl v Monte Carlu, pak budou následovat turnaje v Barceloně, Madridu a Římě. "Antuku miluju a mám na ní největší úspěchy," těšil se sedminásobný vítěz grandslamového French Open.

Hlavním cílem Paříž

Právě v Paříži by chtěl být šestadvacetiletý Nadal v nejlepší formě. Turnaj v Roland Garros je jeho hlavním cílem. "Proto se musím ještě zlepšit, tak jako každý rok. Musím dělat nové věci, abych měl šanci na dobré výsledky," plánoval Nadal.

Tenisový turnaj v Indian Wells (tvrdý povrch):
Muži (dotace 5,030.408 dolarů):
Dvouhra - finále:
Nadal (5-Šp.) - Del Potro (7-Arg.) 4:6, 6:3, 6:4

Reklama