Hlavní obsah

Tenisovými mistry jsou Federer a Myskinová

PRAHA

Tenisovými mistry světa za letošní rok v pondělí vyhlásila mezinárodní federace ITF Rogera Federera ze Švýcarska a Rusku Anastasii Myskinovou. O Federerově vítězství nebylo pochyb, mužskou kategorii vyhrál s obrovským náskokem, Myskinová naopak těsně porazila Amélii Mauresmovou z Francie.

Článek

"Roger Federer byl pro naši federaci jasná volba, protože jeho výkony v tomto roce byly mimořádné," řekl šéf ITF Ricco Bitti na adresu třiadvacetiletého Švýcara, který vyhrál jedenáct turnajů včetně tří grandslamových v Melbourne, Wimbledonu a New Yorku.

Jeho bilance za letošní rok je impozantní - 74 vítězství a šest porážek. V 18 zápasech se soupeři z první desítky světového žebříčku Federer neprohrál ani jednou, jako jeden z mála se jeho skalpem může pochlubit Tomáš Berdych z aténské olympiády.

Myskinová, třetí v konečném žebříčku WTA za Lindsay Davenportovou z USA a Mauresmovou, vyhrála jako první Ruska grandslamový titul na French Open. "Její zvolení odráží i výkony na olympijských hrách, kde došla do semifinále, a také sedm vyhraných singlů ve Fed Cupu," dodal Bitti.

Hodnocení ITF je založeno na bodování výsledků na grandslamových turnajích, podnicích ATP a WTA, Turnaji mistrů a mistryň a v Davisově poháru i Fed Cupu.

Reklama

  5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 Kuděrmetovová - Krejčíková 5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 konec
20240415T20 : 00:00+0200
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová
Krejčíková