Hlavní obsah

Šafářová a Zakopalová budou hvězdami tenisového turnaje na Spartě

Tenistky Lucie Šafářová a Klára Zakopalová budou hvězdami turnaje kategorie ITF Sparta Prague Open 2013. Ve Stromovce, kde se čtvrtý ročník s dotací 100.000 dolarů uskuteční 14. až 19. května, si můžou zopakovat loňské finále, v kterém uspěla aktuální světová devatenáctka Šafářová.

Foto: Sport.cz

Klára Zakopalová se představí na Sparta Prague Open 2013

Článek

Šafářová díky triumfu visí na plakátu v galerii vítězek v chodbě u šaten a Zakopalová, hráčka pořádajícího klubu pražské Sparty, by se tam ráda taky dostala. "Nezlobila bych se, kdybych tam visela," řekla Zakopalová na tiskové konferenci v telefonickém rozhovoru před odletem z Miami, kde vypadla v osmifinále.

Jedničkou turnaje by mohla být právě Zakopalová, které se letos daří víc než Šafářové a do Prahy by mohla přijet poprvé v kariéře jako hráčka elitní dvacítky žebříčku WTA. "To doufám, je to jeden z mých cílů," řekla tenistka.

Vedle české dvojky Šafářová a trojky Zakopalové se z domácích hráček objeví i šestnáctiletá naděje Kateřina Siniaková, která dostala divokou kartu. "V Miami chytila šanci za pačesy v kvalifikaci, porazila tam poprvé hráčku světové stovky a kartu si tady určitě zaslouží," řekla Petra Langrová, šéfka tenisové Sparty.

Na turnaji se představí i Záhlavová-Strýcová

"Měla to být premiéra mezi dospělými, ale snad se nikdo nezlobí, že jsem si to zkusila už v Miami," řekla Sianiaková, která v USA vyhrála v kvalifikaci nad 97. hráčkou světa Mandy Minellaovou z Lucemburska a zdolala i Alexu Glatchovou z USA. V hlavní soutěži prohrála se Španělkou Garbine Muguruzaovou.

Divokou kartu do turnaje dostane i Barbora Záhlavová-Strýcová, které v půlce dubna vyprší trest za užití stimulantu sibutraminu. Ten byl podle hráčky obsažen v potravinovém doplňku Acai Berry Thin. "Doufám, že se propracuje zpátky na místa, kam patří, a že náš turnaj k tomu přispěje," řekl ředitel turnaje Petr Luxa.

Na turnaj je jako obvykle vstup zdarma a diváci se mohou těšit i na tradiční exhibici, jejíž obsazení bude tentokrát netradiční. S Hanou Mandlíkovou se totiž v sobotu objeví na krutu představitelé Partičky, humorné improvizační show. A v neděli čtyřnásobná grandslamová vítězka Mandlíková povede den dětí.

Finále je na pořadu v neděli od 11:00 před kamerami České televize.

Reklama

Související témata: