Hlavní obsah

Haas - Simon 6:3, 6:1 Tenisový veterán Haas hraje v Miami jako o život, je už v semifinále. A Murray čeká

Miami
Aktualizováno

Německý veterán Tommy Haas se na své překvapivé pouti turnajem v Miami nezastavil ani ve čtvrtfinále. Brzy pětatřicetiletý tenista porazil 6:3, 6:1 Francouze Gillese Simona a v boji o finále ho čeká Španěl David Ferrer. Druhým semifinalistou se stal Brit Andy Murray po výhře 6:4, 6:3 nad Chorvatem Marinem Čiličem. Skotský svěřenec Ivana Lendla je tak příštím potencionálním soupeřem Tomáše Berdycha, jehož čeká čtvrtfinálový souboj s Francouzem Richardem Gasquetem po půlnoci SEČ.

Foto: Andrew Innerarity, Reuters

Německý veterán Tommy Haas na turnaji v Miami válí.

Článek

Haas v osmifinále šokoval výhrou ve dvou setech nad světovou jedničkou Novakem Djokovičem a podobně suverénní představení předvedl i proti Simonovi. V duelu s jedenáctým nasazeným Francouzem nečelil ani jednomu brejkbolu a postoupil za 64 minut.

Semifinále turnaje Masters si Haas zahraje poprvé od halového turnaje v Paříži v roce 2006. Pokud by dosáhl až na senzační triumf, bylo by to pro něj na Masters po 12 letech od Stuttgartu 2001.

V cestě mu nyní stojí světová pětka Ferrer, jenž po pomalejším rozjezdu porazil 4:6, 6:3, 6:0 Rakušana Jürgena Melzera. Vítěz dvou letošních turnajů ve třetím setu ztratil při svém podání jen čtyři míčky. "Je úžasné, čeho letos dosáhl. Bude to velká výzva," řekl Haas k utkání se Španělem, s nímž prohrál oba dosavadní vzájemné duely.

Šarapovová ve finále

Ruska Maria Šarapovová je první finalistkou ženské dvouhry. Ruská vítězka z Indian Wells  nejprve porazila ve čtvrtfinále navzdory 14 dvojchybám 7:5, 7:5 Italku Saru Erraniovou, v semifinále už jí to v duelu dvou bývalých světových jedniček proti Srbce Jeleně Jankovičové šlo o mnoho lépe: zvítězila hladce 6:2, 6:1 a postoupila do svého pátého finále v Miami. Turnaj však dosud nevyhrála.

Druhé semifinále obstarají světová jednička Serena Williamsová z USA a Polka Agnieszka Radwaňská.

Tenisový turnaj v Miami (tvrdý povrch):
Muži (dotace 4,169.090 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Ferrer (3-Šp.) - Melzer (Rak.) 4:6, 6:3, 6:0
Haas (15-Něm.) - Simon (11-Fr.) 6:3, 6:1
Murray (2-Brit.) - Čilič (9-Chorv.) 6:4, 6:3.
Ženy (dotace 4,195.765 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Jankovičová (22-Srb.) - Vinciová (15-It.) 6:4, 6:7 (6:8), 6:3
Semifinále:
Šarapovová (3-Rus.) - Jankovičová 6:2, 6:1.

Reklama

Související témata: