Hlavní obsah

Gasquet - Berdych 6:3, 6:3Berdych ve čtvrtfinále v Miami nestačil na Gasqueta

Miami
Aktualizováno

Cesta turnajem série Masters v Miami skončila pro českého tenistu Tomáše Berdycha ve čtvrtfinále, v němž nasazená čtyřka prohrála s Francouzem Richardem Gasquetem po hodině a čtvrt dvakrát 3:6.

Foto: Wilfredo Lee, ČTK/AP

Tomáš Berdych na turnaji v Miami dohrál.

Článek

Berdych porazil Gasqueta před dvěma týdny v Indian Wells, ale tentokrát byl pod tlakem. Udělal 32 nevynucených chyb a nevyužil ani jeden ze dvou brejkbolů, které měl oba v šesté hře prvního setu. Sám přišel o podání třikrát a se světovou desítkou Gasquetem prohrál popáté z osmi vzájemných zápasů.

Sedmadvacetiletého Berdycha nyní čeká přesun z Floridy do Kazachstánu, kde by měl být příští týden oporou obhájců titulu ve čtvrtfinále Davisova poháru.

Gasquet v semifinále vyzve Brita Andyho Murrayho, který by se v případě zisku titulu v Miami posunul na druhé místo pořadí ATP. "To bych moc rád, bylo by to skvělé, ale raději se soustředím na výhry v zápasech," řekl Murray, svěřenec Ivana Lendla.

Šarapovová se utká se Serenou

V očekávaném ženském finále doplnila Rusku Marii Šarapovovou americká favoritka Serena Williamsová. První nasazená si poradila 6:0 a 6:3 s obhájkyní titulu Agnieszkou Radwaňskou hladce za 65 minut.

Světová jednička Williamsová se proti druhé hráčce žebříčku Šarapovové bude snažit udržet vítěznou sérii. Vzájemný duel naposledy prohrála v roce 2004 a od té doby si připsala deset výher. Šarapovová byla v Miami už čtyřikrát ve finále, vždy proti jiné hráčce, ale ani jednou neuspěla a Williamsová je ze všech nejtěžší.

"Moc ráda bych tady vyhrála. Tohle město miluju, tady jsem přistála při své první cestě z Ruska do Ameriky jako malá holka," řekla Šarapovová. Turnaj patří mezi oblíbené i pro Williamsovou, která bydlí v Palm Beach Gardens. "Mám tady mnoho kamarádů, rodinu a nechci je ve finále zklamat," řekla Williamsová po své šedesáté výhře na turnaji v kariéře, čímž překonala rekord Němky Steffi Grafové.

Tenisový turnaj v Miami (tvrdý povrch):
Muži (dotace 4,169.090 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Gasquet (8-Fr.) - Berdych (4-ČR) 6:3, 6:3
Ženy (dotace 4,195.765 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
S. Williamsová (1-USA) - A. Radwaňská (4-Pol.) 6:0, 6:3

Reklama

Související témata: