Hlavní obsah

Murray - Gasquet 6:7, 6:1, 6:2Murray udolal Berdychova kata. Ve finále v Miami ho čeká Španěl Ferrer

Miami
Aktualizováno

Andy Murray nastoupí v nedělním finále tenisového turnaje Masters v Miami proti Davidu Ferrerovi. Třetí hráč světového žebříčku Murray vyřadil v pátečním semifinále ve třech setech Richarda Gasqueta z Francie, který v předchozím kole zdolal Tomáše Berdycha.

Foto: David Santiago, ČTK/AP

Murray na turnaji v Miami zdolal v semifinále francouzského tenistu Gasqueta a ve finále se o titul utká s Ferreren,

Článek

Olympijský vítěz Murray sice prohrál první sadu v tie-breaku, ale v dalším průběhu utkání už na dvorci jednoznačně dominoval, k čemuž mu pomohly i Gasquetovy potíže s pravou nohou.

„První set byl docela zvláštní. Měl jsem v něm přes 20 vítězných míčů, přesto jsem ho prohrál. Jedinou cestou pak bylo přestat chybovat," prohlásil Murray.

Další sety dvouhodinového zápasu vyhrál 6:2, 6:1 a potřetí v Miami postoupil do finále. V roce 2009 v něm na Floridě uspěl, loni podlehl Novaku Djokovičovi.

Murray je v Miami k nezastavení

Murray ztratil letos v Miami zatím jediný set. Pokud turnaj vyhraje, vrátí se ve světovém žebříčku na druhé místo před Rogera Federera. Naopak Ferrer se může v Miami stát prvním vítězem ze Španělska.

Ferrer rovněž v třísetovém semifinále porazil Tommyho Haase. Španěl, jenž se po Miami posune v pořadí ATP na čtvrtou pozici před krajana Rafaela Nadala, už letos vyhrál dva turnaje, Murray jeden. Jejich dosavadní vzájemná bilance hovoří pro Brita v poměru 6:5.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch)
Dvouhra, semifinále
Murray (2-Brit.) - Gasquet (8-Fr.) 6:7 (3:7), 6:1, 6:2

Reklama

Související témata:
  5 : 4 Kosťuková - Vondroušová 5 : 4 probíhá Živě
20240420T17 : 15:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články