Hlavní obsah

Zázrak je už to, že jsem zpět v daviscupovém týmu, tvrdí Štěpánek

Věří, že se o víkendu v daviscupovém čtvrtfinále v Kazachstánu postaví poprvé od konce ledna, kdy se podrobil operaci vyhřezlé plotýnky, na kurt k soutěžnímu utkání. Uzdravený tenista Radek Štěpánek by měl být v Astaně při absenci Tomáše Berdycha lídrem českého týmu, jenž obhajuje loňský triumf.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Viditelně dobře naladěný Radek Štěpánek (vlevo) a kapitán Jaroslav Navrátil na tiskové konferenci v Brně před odletem tenistů na čtvrtfinále Davisova poháru do Kazachstánu.

Článek

Jak se po zdravotní stránce cítíte?

Považuji za zázrak už to, že jsem po tak krátké době zpět v daviscupovém týmu. Je to zásluha především fyzioterapeuta profesora Koláře. Udělám všechno pro to, abych našemu družstvu v Kazachstánu co nejvíc pomohl. Mám za sebou tři týdny náročné přípravy na zelené antuce na Floridě. Chtěl jsem si zatrénovat i teď během krátké návštěvy rodičů na Moravě, avšak střecha prostějovské haly bohužel neunesla nápor sněhu. Musel jsem si tudíž nechat zajít chuť.

Jakou zápasovou porci se tedy v Astaně chystáte zvládnout?

To momentálně ještě netuším. Do začátku střetnutí zbývá ještě pět dní. Zda a ke kolika utkáním nastoupím, se zřejmě rozhodne až na místě na poslední chvíli. Cítím se ale dobře, a když to jen trochu půjde, budu se ze všech sil rvát o to, abych nějakým bodem přispěl k postupu našeho družstva. Máme ovšem v týmu čtyři kvalitní singlisty a předpokládám, že nehrající kapitán Navrátil tentokrát zátěž rozloží mezi více lidí.

Nepředpokládáte tudíž, že byste se objevil na kurtu všechny tři dny?

Hlava i srdce mi říkají, abych hrál od pátku až do neděle. Avšak na druhé straně znám svoje tělo, podle něhož se budu muset řídit.

Souhlasíte s názorem, že navzdory neúčasti Tomáše Berdycha zůstáváte mírnými favority?

Kdybych nevěřil tomu, že jsme schopni přes Kazachstán přejít, nemuseli bychom tam ani jezdit. Čeká nás hodně těžký protivník, avšak já jsem přesvědčený, že potřebné tři body urveme a probojujeme se mezi čtyři nejlepší celky. A k semifinále bychom už v září zase třeba nastoupili v plné síle.

Jaký bude váš program po pondělním ranním příletu do Astany?

Já se tam budu osobně soustředit pouze na tři věci. Stravu, trénink a spánek.

Je dobře, že s vámi cestuje i kuchař?

Určitě. V tamních specifických podmínkách je skvělé, že nám bude připravovat jídlo na naší ambasádě. Je vidět, že vedení dělá maximum, abychom v Kazachstánu uspěli. Nic nepodcenilo.

Nepodceníte vy kazašské tenisty?

To v žádném případě. Já jsem sice u toho tehdy chyběl, ale před dvěma lety nám v Ostravě předvedli, jak jsou silní. Dokázali zdolat mimo jiné i Švýcarsko či Rakousko. Golubjov, Kukuškin či Koroljev jsou hodně kvalitními hráči pro dvouhry, byť v žebříčku třeba nefigurují tak vysoko. Doma navíc ještě nikdy v Davis Cupu neprohráli a určitě udělají všechno pro to, aby nás na naší cestě za obhajobou prvenství zastavili. My se ovšem rozhodně nedáme.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík