Hlavní obsah

Daviscupové čtvrtfinále v Astaně rozehrají Hájek s Kukuškinem

Čtvrtfinálový zápas českých tenistů v Davisově poháru s Kazachstánem v Astaně zahájí v pátek Jan Hájek proti Michailu Kukuškinovi. Po nich nastoupí na antukový kurt poprvé v roli jedničky českého týmu Lukáš Rosol proti Andreji Golubjovovi. Rozhodl o tom čtvrteční los.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Viditelně dobře naladěný Radek Štěpánek (vlevo) a kapitán Jaroslav Navrátil na tiskové konferenci v Brně před odletem tenistů na čtvrtfinále Davisova poháru do Kazachstánu.

Článek

Radek Štěpánek, jenž se vrací po operaci krční páteře, je nahlášen do sobotní čtyřhry s Ivem Minářem, s kterým ji ale nejspíš hrát nebude.

Hrdina loňského finále se Španělskem Štěpánek, který je při absenci zraněného Tomáše Berdycha podle žebříčku českou jedničkou, může zasáhnout i do nedělní dvouhry.

Očekávalo se, že za Kazachstán nastoupí v pátek Golubjov a Jevgenij Koroljov, ale kapitán Dias Doskarajev vsadil na Kukuškina. Ten je na 156. místě světového žebříčku nejvýše postaveným tenistou domácího výběru.

Čeští tenisté se budou snažit oplatit soupeři dva roky starou překvapivou porážku z Ostravy, od níž v soutěži neprohráli. Tehdy začínal utkání prvního kola rovněž Hájek, který podlehl v pěti setech Golubjovovi. Někdejší třiatřicátý hráč světa poté porazil i Berdycha a vítězný bod získal v závěrečné dvouhře Kukuškin proti Hájkovi.

Páteční program v Astaně začne v 8:00 SELČ a Sport.cz připravuje ze všech duelů podrobné on-line reportáže.

Reklama

Související témata: