Hlavní obsah

Kdybych prohrál, byl bych za ostudu, ulevilo se Rosolovi

Zatím to vypadá na selanku. Ještě bod a čeští tenisté budou opět mezi čtyřmi nejlepšími týmy Davis Cupu. Lukáš Rosol navázal na Jana Hájka výhrou nad kazašským herojem Andrejem Golubjovem.

Foto: Alexei Filippov, ČTK/AP

Lukáš Rosol v daviscupovém utkání proti Andreji Golubjovovi z Kazachstánu.

Článek
Fotogalerie

Parádní vstup českých tenistů do čtvrtfinále Davis Cupu!

Jak se vám nastupovalo za stavu 1:0 pro Česko?

Říkal jsem si, že bych byl asi za ostudu, kdybych prohrál. Moc jsem chtěl přidat další bod.

Takže jste byl spíš svázaný odpovědností?

To ne, motivovalo mě to. Nebyl to lehký zápas, už jen kvůli výborné bilanci domácích zápasů Golubjova v Davis Cupu.

Byl to těžší duel, než jste čekal?

Určitě nebyl lehký kvůli časovému posunu a té dlouhé cestě sem. Nehrálo mi to úplně do karet, ale jsem rád, že jsem se dostal do tempa na konci druhého setu. Využil jsem situace, Andrejovi se moc nedařilo. Sice jsem se lehce zranil, ale (fyzioterapeut) Michal Novotný se o mě dobře postaral.

Co vám přesně je?

Už se mi to stalo v Dallasu ve třetím setu zápasu s Američanem Kudlou, prohrál jsem 6:7 z mečbolu ve třetím setu. Bolí mě kloub pod palcem, dva týdny jsem s tím teď problém neměl, dnes se to trošičku projevilo, ale dobře jsme to zatejpovali, trochu mi to podložili a už jsem to necítil.

Spoustu lidí dráždí, jak jste před zápasem vždy sebevědomý. Ať je na opačné straně Golubjov, Nadal, nebo Wawrinka...

Asi by bylo hloupé, kdybych šel do zápasu a říkal: No, asi moc šancí nemám, jdu si zkusit vyhrát pár gamů. Musím si věřit. Tohle je cesta, věřit si před zápasem a ukázat, že na to mám. U některých českých hráčů je problém, že si nevěří. Když se člověk podívá na Němce nebo Američany, ti jsou mentálně úplně jinde.

Vy jste vlastně poprvé v Davis Cupu jako týmová jednička, a navíc jste vyhrál svůj první ostrý zápas. Jak tyhle věci prožíváte?

Věřil jsem, že letos nějakou šanci dostanu. Chtěl jsem prostě další level, a to se mi proti Golubjovovi podařilo.

Všímal jste si hodně fanoušků v hledišti?

Byl tam jeden kazašský novinář s vlajkou, toho jsem postřehl. Nejdřív se s námi fotil, ale v zápase pořád měnil pozici a trošku mě tím vytáčel. Měl nepříjemnou trubku, ale pak jsem ho přestal sledovat. Ten jejich kotel mě docela provokoval, ale nedal jsem to na sobě znát. Kdybych na ně začal mluvit, bylo by to jen horší.

Reklama

Související témata: