Hlavní obsah

Serena Williamsová postoupila přes Venus do finále v Charlestonu

Charleston

Serena Williamsová potvrdila v rodinném duelu v semifinále tenisového turnaje v Charlestonu pozici světové jedničky a svou sestru Venus porazila 6:1, 6:2. Jedenatřicetiletá Američanka, jež ve čtvrtfinále vyřadila Lucii Šafářovou, potřebovala ve 24. vzájemném zápase ke svému 14. vítězství jen 54 minut.

Foto: Stephen Morton, ČTK/AP

Serena Williamsová (vpravo) porazila v semifinále turnaje v Charlestonu svou starší sestru Venus.

Článek

Serena porazila o rok starší sestru popáté za sebou. Venus se naposledy radovala z výhry v roce 2009 v Dubaji, další čtyři zápasy ve stejném roce pro sebe získala Serena a od té doby se na okruhu WTA nepotkaly.

"Venus tu odehrála skvělý týden a upřímně řečeno, kdyby nemusela hrát tolik zápasů, bylo by to s ní dneska mnohem těžší," řekla po utkání Serena Williamsová na adresu své sestry, jejíž kariéru narušila autoimunitní choroba.

Obě na kurt nastoupily den poté, co musely kvůli dešti odehrát ve zhuštěném pátečním programu dva zápasy. "Nikdy by to nepřiznala, ale myslím, že nebyla na 100 procent fit. Tři zápasy ve dvou dnech jsou pro ni mnohem horší než pro mě. Určitě to není snadné - já se trápila a nedokážu si představit, jak se musela cítit ona," dodala.

O třetí letošní titul a 49. v kariéře se Serena Williamsová utká s Jelenou Jankovičovou ze Srbska. Bývalá světová jednička, jež je v Jižní Karolíně nasazena jako číslo devět, vyřadila Švýcarku Stefanii Vögeleovou.

Tenisový turnaj žen v Charlestonu (antuka, dotace 795.707 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
S. Williamsová (1-USA) - V. Williamsová (5-USA) 6:1, 6:2
Jankovičová (9-Srb.) - Vögeleová (Švýc.) 6:4, 6:7 (6:8), 6:2
Čtyřhra - semifinále:
Hlaváčková, Huberová (1-ČR/USA) - Moultonová-Levyová, Čang Šuaj (USA/Čína) 6:0, 6:2.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články