Hlavní obsah

Šafářová získala v Charlestonu druhý titul ve čtyřhře v kariéře

Aktualizováno

Tenistka Lucie Šafářová obhájila na turnaji v Charlestonu titul ve čtyřhře. Společně s Francouzkou Kristinou Mladenovicovou porazily ve finále nejvýše nasazené Andreu Hlaváčkovou s Američankou Liezel Huberovou 6:3 a 7:6.

Foto: Mic Smith, ČTK/AP

Lucie Šafářová získala v Charlestonu druhý titul ve čtyřhře v kariéře.

Článek

Ve finále dvouhry porazila Američanka Serena Williamsová, čtvrtfinálová přemožitelka Šafářové, Srbku Jelenu Jankovičovou 3:6, 6:0, 6:2 a získala 49. titul na okruhu WTA v kariéře.

Šafářová na zelené antuce v Jižní Karolíně navázala na loňský triumf, který vybojovala po boku Rusky Anastasje Pavljučenkovové, a připsala si při třetí finálové účasti druhý deblový titul v kariéře na okruhu WTA.

Stříbrná olympijská medailistka Hlaváčková, jež tentokrát vyměnila tradiční partnerku Lucii Hradeckou za Huberovou, vstoupila se svou spoluhráčkou do zápasu lépe a hned v úvodním gamu prolomily soupeřkám servis. Později ale obě při svém podání zaváhaly a Šafářová s Mladenovicovou získaly úvodní sadu za 33 minut.

V druhém setu si naopak všechny tenistky servis držely a Hlaváčková s Huberovou měly v jeho závěru čtyři setboly. Rozhodnout však musela až zkrácená hra, v níž Šafářová s Mladenovicovou proměnily první mečbol.

Jankovičová vedení neudržela

Světová jednička Williamsová začala zápas o titul podobně jako před týdnem vítězné finále v Miami proti Marii Šarapovové a prohrála první set 3:6. Po menší slovní přestřelce se soupeřkou o přestávce ale pak vstoupila zhurta do druhé sady a nakonec v ní nepovolila Srbce uhrát ani game.

Třetí sadu zahájila někdejší světová jednička Jankovičová konečně udrženým podáním, jenže následně pustila soupeřku do trháku 3:1 a náskok už nedokázala stáhnout. Po dnešku tak má s Williamsovou nepříznivou bilanci 4:6 na zápasy.

Tenisový turnaj žen v Charlestonu (antuka, dotace 795 707 dolarů):
Dvouhra - finále:
S. Williamsová (1-USA) - Jankovičová (9-Srb.) 3:6, 6:0, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Mladenovicová, Šafářová (Fr./ČR) - Hlaváčková, Huberová (1-ČR/USA) 6:3, 7:6 (8:6).

Reklama

Související témata: