Hlavní obsah

Zakopalová - Kristýna Plíšková 7:6 (7:2), 6:2Tenistky Zakopalová a Karolína Plíšková postoupily v Katovicích

Monterrey
Aktualizováno

Český souboj v prvním kole tenisového turnaje v polských Katovicích vyhrála třetí nasazená Klára Zakopalová, která zdolala Kristýnu Plíškovou 7:6 a 6:2. Druhá ze sester Plíškových Karolína se může těšit z postupu do dalšího kola, protože Španělku Marii-Teresu Torrovou-Florovou zdolala 6:1, 3:6 a 6:0.

Foto: Andrew Innerarity, Reuters

Tenistka Klára Zakopalová.

Článek
Fotogalerie

Kristýna Plíšková v prvním setu o deset let starší favoritce zápasu pořádně vzdorovala. Zakopalová, která v novém světovém žebříčku předstihla Lucii Šafářovou a stala se českou dvojkou, vyhrála úvodní sadu až v tie breaku 7:2 po 64 minutách. Druhý set už získala se 106. hráčkou pořadí WTA jasně za půl hodiny, když nečelila ani jednomu brejkbolu.

Další soupeřkou světové jednadvacítky bude vítězka duelu mezi Slovenkou Janou Čepelovou a Italkou Marií Elenou Camerinovou, která postoupila z kvalifikace.

Druhá z jednadvacetiletých dvojčat Karolína zvládla 1. kolo na třetím turnaji WTA v řadě. Na polské antuce sice ztratila ve druhém setu vedení 2:0, v rozhodující sadě ale nadělila Torrové kanára. O účast ve čtvrtfinále se Karolína Plíšková utká s lepší z dvojice Kaia Kanepiová z Estonska a Sandra Zaniewská z Polska.

Hlavní hvězdou nového turnaje WTA je Petra Kvitová. Osmá hráčka světa se v prvním kole utká s Japonkou Misaki Doiovou.

Pavljučenkovová potřetí vyhrála turnaj v Monterrey

Ruská tenistka Anastasija Pavljučenkovová vyhrála potřetí v kariéře turnaj v Monterrey. V nedělním finále porazila nejvýše nasazenou Němku Angelique Kerberovou 4:6, 6:2, 6:4 a získala celkově čtvrtý titul.

Jednadvacetiletá Pavljučenkovová uspěla na tvrdém povrchu v Mexiku i při svých předchozích dvou startech v letech 2010 a 2011 a vyhrála na této akci všech patnáct zápasů. Jediný triumf mimo Monterrey zaznamenala v roce 2010 v Istanbulu.

Splnil se jí sen

"Po prvním zápase jsem si říkala, že by to bylo jako sen, kdyby se mi to tu povedlo potřetí, a ono se to splnilo. Nemůžu tomu uvěřit," řekla Pavljučenkovová. Zápas otočila devíti vyhranými gamy za sebou od stavu 2:2 ve druhé sadě. Kerberová zápas ještě zdramatizovala a při vlastním podání mohla i vyrovnat, ale pátý mečbol už Pavljučenkovová proměnila.

"Je skvělé vyhrát nad hráčkou z Top Ten. Porazila jsem ji i v našem jediném předchozím zápase (7:6, 7:6), ale to bylo čtvrtfinále. Ve finále je to mnohem těžší a důležitější," dodala Ruska. Titul jí přinesl posun o šest pozic v žebříčku na 20. místo, jejím maximem je 13. příčka z července 2011.

Tenisový turnaj v Monterrey v Mexiku (tvrdý povrch, dotace 235.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Pavljučenkovová (5-Rus.) - Kerberová (1-Něm.) 4:6, 6:2, 6:4
Tenisový turnaj žen v Katovicích v Polsku (antuka, dotace 235.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Zakopalová (3-ČR) - Kristýna Plíšková (ČR) 7:6 (7:2), 6:2
Karolína Plíšková (ČR) - Torrová (Šp.) 6:1, 3:6, 6:0
Martičová (Chorv.) - Svitolinová (Ukr.) 6:7 (2:7), 6:3, 6:2
Becková (Něm.) - Domachowská (Pol.) 6:3, 7:5
Tenisový turnaj mužů v Casablance (antuka, dotace 467,800 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Robredo (Šp.) - Rufin (Fr.) 7:6 (7:2), 6:4
Kavčič (Slovin.) - Ziadi (Mar.) 6:2, 6:4
Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák, Mertiňák (3-ČR/SR) - Idmbarek, Rachidi (Mar.) 6:4, 7:6 (7:4)

Reklama

Související témata: