Hlavní obsah

Berdych spěchal s gratulací a parťáky ujistil: Semifinále Davis Cupu si ujít nenechám

Astana

Fandil jen na dálku. Podruhé v životě Tomáš Berdych vynechal daviscupový duel, ale stejně jako před třemi lety po čtvrtfinále v Chile volal v neděli parťákům a gratuloval jim k výhře. Navíc sdělil podstatnou věc: na semifinále bude nachystaný.

Foto: Danny Moloshok, Reuters

Tomáš Berdych měl z postupu do semifinále radost.

Článek

Šestý hráč světa se po turnaji v Miami omluvil kvůli značné únavě a bolavému rameni. I bez své jedničky ale Češi zabrali, a tak Radek Štěpánek mohl na svého spoluhráče do telefonu zahalekat: „Připrav si cvičky." Na což Berdych s úsměvem odpověděl: „Co bych tam vlastně dělal, když vyhráváte beze mě?"

Jenže Berdychova účast je pro úspěchy českého týmu nezbytná. „Radkovi je skoro pětatřicet a nevíme, jak dlouho ještě bude hrát. Takže je potřeba využít šance, která je před námi," tvrdil kapitán Jaroslav Navrátil.

Ve chvíli, kdy už v Astaně probíhaly české oslavy, ještě nebyl znám semifinálový soupeř Čechů. Celý tým ale jednoznačně preferoval Argentinu, proti níž by hrál doma. „Del Potro jasně řekl, že tento ročník vynechává, takže šance na finále by byla obrovská," prohlásil Navrátil.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori