Hlavní obsah

VIDEO: Argentina jde na Čechy! Berlocq na oslavu roztrhal dres a vyválel se v antuce

Buenos Aires

Senzační vítězství a postup Argentiny do semifinále Davisova poháru vybojoval Carlos Berlocq v závěrečné dvouhře čtvrtfinálového duelu s Francií proti favorizovanému Gillesi Simonovi a nečekanou výhru nad o osmapadesát míst lépe postaveným hráčem na žebříčku ATP náležitě oslavil.

Argentinský tenista Berlocq slavil životní výhru.

 
Článek
Fotogalerie

Jedenasedmdesátý hráč světa, který strávil většinu své kariéry na challengerech, si na zaplněném stadiónu Parque Roca před jásajícími argentinskými fanoušky vychutnal jeden z nejkrásnějších momentů své kariéry.

Po vítězství dal naplno průchod svým emocím. Nejprve radostí roztrhal triko, pak se mimo jiné do půl těla vyválel na kurtu a s šampaňským obíhal stadión.

„Nemám slova, kterými bych popsal, jak se teď cítím. Je to určitě nejlepší výsledek mé kariéry," svěřil se bezprostředně po triumfu třicetiletý tenista.

Napětí bylo celý zápas

Zároveň přiznal, že za stavu 2:2 nastupoval do závěrečného duelu s velkými obavami. „Neumíte si představit, jak jsem se bál, než jsem vylezl na kurt. To napětí tam bylo celý zápas," nezakrýval.

Argentinci si tak překvapivě poradili s Francií i bez své jedničky Juana Martína Del Potra. A v semifinále budou chtít oplatit loňskou porážku České republice.

„Musíme tvrdě makat, abychom byli v semifinále v co nejlepší formě," nabádal Berlocq. Příštího soupeře zatím moc neřešil ani kapitán Martin Jaite: „O České republice teď vůbec nepřemýšlím. Vím jenom, že budeme hrát venku na rychlém povrchu."

S euforií domácích Argentinců pochopitelně ostře kontrastoval smutek Francie, která i přes dvě vítězství Jo-Wilfrieda Tsongy ve dvouhře nedokázala urvat vítězství.

„Jsem extrémně zklamaný. Chtěl jsem tenhle bod pro tým vybojovat. Bylo to velmi těžké, soupeř hrál skvěle a publikum bylo pochopitelně proti mně, což mi zrovna nepomohlo. Argentina má velké štěstí, že má nejlepší fanoušky na světě," soukal ze sebe zklamaný Simon, který coby třináctý hráč světa v rozhodující dvouhře zklamal.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík