Hlavní obsah

Tenisté vyzvou v semifinále Davis Cupu Argentinu zřejmě v Praze

Pražská O2 Arena bude v září pravděpodobně dějištěm zápasu mezi českými tenisty a Argentinou v semifinále Davisova poháru. Podle šéfa pořádající agentury Miroslava Černoška definitivní stanovisko zatím nepadlo, ale jednání finišují k cíli.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Radek Štěpánek (vlevo) by měl znovu patřit k oporám českého daviscupového týmu v semifinále proti Argentině

Článek

Čeští tenisté hrávají v posledních letech domácí duely Davisova poháru prakticky jen v Ostravě a Praze, před nadcházejícím soubojem o postup do finále je favoritem hlavní město.

"Stanovisko zatím není definitivní, ale velmi se blížíme k Praze. Pro ni hovoří především velikost divácké podpory, to znamená nějakých čtrnáct tisíc lidí, a nezastírám, že svou roli hraje také příjem ze vstupného," řekl na úterní tiskové konferenci Černošek.

Ostravě by podle něj mohla připadnout organizace utkání Fed Cupu, pokud české tenistky o příštím víkendu uspějí v Itálii. "Jsme oprávnění slíbit, že když uspějeme v Itálii, uděláme vše pro to, aby se finále hrálo v Ostravě," řekl Černošek.

Berdych držel palce Argentině

Kapitán daviscupového výběru Jaroslav Navrátil se místem zápasu až tak nezabývá. "V obou městech se cítíme opravdu fantasticky. Jestli budeme hrát v Praze, tak to bude lepší jen proto, že tam těch diváků bude ještě více než v Ostravě. Kluci si loňské finále před těmi čtrnácti tisíci diváků opravdu náramně užili," řekl Navrátil.

Češi postup vybojovali o víkendu výhrou v Kazachstánu, zápas zvládli i bez zraněné jedničky Tomáše Berdycha. Ten na dálku fandil spoluhráčům i Argentině. "Ještěže vyhrála, protože to bychom si doma asi nezahráli. To by byla velká škoda, kdybychom se našim fanouškům nemohli představit jakožto obhájci titulu," uvedl Berdych.

Podle něj má tým nyní i velikou šanci na postup do finále. Berdych vidí značnou výhodu v avizované neúčasti Del Potra. "Jestli nebude hrát, bude to o to lepší. V náš prospěch by měla hovořit ale jak volba povrchu, tak domácí prostředí," dodal Berdych.

Reklama

Související témata: