Hlavní obsah

Philippoussis trénoval s McEnroem, chce vyhrát Wimbledon

PERTH

Po nevydařené loňské sezóně má Australan Mark Philippoussis pro letošek jediný cíl: aby ho tenis zase začal bavit. Věří, že k výšinám, například k návratu na wimbledonské výsluní, mu dopomůže i společná příprava s bývalou americkou hvězdou Johnem McEnroem.

Foto: ČTK/AP

Australan Mark Philippoussis

Článek

V roce 2004 byl Philippoussis na turnajích jedenáctkrát vyřazen v prvním kole a v žebříčku ATP spadl o plných sto míst až na 109. příčku. Sám říkal, že už skoro nenávidí pohled na kurt. Proto si někdejší finalista US Open a Wimbledonu dal na konci loňského roku dvouměsíční přestávku, díky které znovu získal chuť do tenisu.

"Kvalitně jsem trénoval a teď se cítím dobře jak mentálně, tak fyzicky," řekl Philippoussis, který se nyní připravuje na Hopmanův pohár v Perthu.

Philippoussis se bude pokoušet vyhrát tento turnaj pro Austrálii spolu s 13. hráčkou žebříčku WTA Alicií Molikovou. "Rád bych dobře vkročil do nového roku a zase se tenisem bavil. Loni se mi to totiž příliš nedařilo. Už jsem si přál, aby ten rok skončil," řekl osmadvacetiletý tenista.

Tlak si nepřipouští

Philippoussis využil přestávku k tréninku s bývalou světovou jedničkou Johnem McEnroem v New Yorku. "Zapracovali jsme trochu na úderech a s McEnroeovým kondičním trenérem se věnovali fyzičce. Hodně jsme také mluvili o tom, co se stalo, co bylo špatně a co bych s tím měl dělat," řekl Philippoussis.

Tenista si před začátkem turnaje v Perthu nepřipouští žádný tlak. "Nelze očekávat, že se po dvouměsíčním tréninku všechno zcela otočí. Pokud ano, tím lépe, ale já jsem tady, abych začal sebevědomě a pozitivně naladěný. Uvidím, jak to půjde," řekl Philippoussis. Australané vstoupí do Hopman Cupu pondělním zápasem proti Slovensku.

Dalším Philippoussisovým cílem v této sezóně je Wimbledon. "Vyhrát tam, to je samozřejmě můj sen," prohlásil finalista londýnského turnaje z roku 2003.

Reklama