Hlavní obsah

Jedničkou Prosperity bude Rosol, na divokou kartu přijede Massu

Ostrava

Český daviscupový reprezentant Lukáš Rosol bude nejvýše nasazeným hráčem tradičního tenisového challengeru Prosperita Open 2013 v Ostravě. Turnaj, který se na antuce v Komenského sadech bude hrát mezi 27. dubnem a 5. květnem, v letošním ročníku poprvé navýšil dotaci na 100 tisíc dolarů.

Foto: Alexej Filippov, ČTK/AP

Lukáš Rosol se raduje z vítězného míče v utkání proti Jevgeniji Koroljovovi z Kazachstánu.

Článek

Rosol o víkendu zazářil v Davisově poháru v Kazachstánu, oběma vyhranými dvouhrami poslal český tým do semifinále proti Argentině a poprvé v kariéře se probojoval do první padesátky žebříčku ATP. Vítěz turnaje z roku 2010 teď bude jako 46. hráč světa nasazenou jedničkou.

V Ostravě se ukážou i další členové výběru nehrajícího kapitána Jaroslava Navrátila Jan Hájek, Ivo Minář a Jiří Veselý, který však nyní v Kazachstánu v nominaci nebyl. Do hlavní soutěže se z českých tenistů zapojí ještě Jan Mertl, Dušan Lojda a Jan Hernych.

Na divokou kartu se představí známý Chilan Nicolas Massu, třiatřicetiletá bývalá světová devítka a dvojnásobný vítěz olympijských her 2004 v Aténách, který se momentálně pohybuje až v šesté stovce žebříčku ATP.

"Díky partnerům se nám letos povedlo zdvojnásobit dotaci turnaje a odráží se to v kvalitě startovního pole. Nabízíme několik silných jmen, ať už je to ve výborné formě hrající Lukáš Rosol nebo právě Massu," uvedl ředitel turnaje Václav Roubíček.

Turnaj startuje kvalifikací v sobotu 27. dubna a vyvrcholí v neděli 5. května.

Reklama

  5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 Kuděrmetovová - Krejčíková 5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 konec
20240415T20 : 00:00+0200
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová
Krejčíková