Hlavní obsah

Benešová i Chládková vstoupily do sezóny úspěšně

PRAHA

Vítězně vstoupila česká ženská tenisová jednička Iveta Benešová do nové sezóny. V prvním kole turnaje v australském Gold Coast jednadvacetiletá hráčka porazila ve dvou setech domácí naději Tiffany Welfordovou, která startovala v hlavní soutěži na divokou kartu. Uspěla i Denisa Chládková, která ve třech setech zvítězila nad Francouzkou Severine Beltrameovou.

Foto: Australian Open

Iveta Benešová

Článek

O postup do čtvrtfinále se Benešová utká s vítězkou zápasu mezi čtvrtou nasazenou Karolinou Špremovou z Chorvatska a Samanthou Stosurovou z Austrálie. Chládkovou, která loni v Gold Coast vypadla hned v prvním kole, čeká turnajová pětka Silvia Farinaová-Eliaová z Itálie.

Devatenáctiletá Welfordová sehrála proti Benešové své teprve druhé utkání v hlavní soutěži turnaje WTA, takže česká hráčka nastupovala proti zcela neznámé soupeřce. "Výborně se pohybovala a měla vynikající servis," uvedla Benešová po zápase, který vyhrála 6:4 a 6:2.

Welfordová byla v duelu s 36. tenistkou světového žebříčku nervózní především z toho, že se ocitla na centrálním dvorci a navíc hrála před domácím publikem. Navzdory porážce si dnešní zkušenost pochvalovala. "Nemám si na co stěžovat. Přišla jsem si vyzkoušet, jak se hraje se špičkou. Trochu mě mrzí, že jsem nehrála lépe," řekla 278. hráčka pořadí WTA.

Tenistky v Gold Coast hrají o podíly z dotace 170000 dolarů.

GOLD COAST
Dvouhra - 1. kolo
Benešová (ČR) - Welfordová (Austr.) 6:4, 6:2, Chládková (ČR) - Beltrameová (Fr.) 4:6, 6:4, 7:5, Farinaová- Eliaová (5-It.) - Foretzová (Fr.) 6:3, 7:5, Pennettaová (It.) - Dechyová (6-Fr.) 7:6 (9:7), 6:1, Malejevová (8-Bul.) - Fedaková (Ukr.) 6:4, 6:1, Na Li (Čína) - Garbinová (It.) 6:3, 6:1.

Reklama

Související témata: