Hlavní obsah

Kvitová - Cadantuová 6:0, 6:4Tenistka Kvitová bude hrát v Katovicích finále s Vinciovou

Aktualizováno

Tenistka Petra Kvitová si zahraje letos podruhé o titul. Nejlepší česká hráčka plní roli turnajové jedničky premiérového turnaje v polských Katovicích a po výhře nad Rumunku Alexandrou Cadantuovou 6:0 a 6:4 postoupila do finále. V tom se v neděli od 17:00 utká s Italkou Robertou Vinciovou a zápas bude generálkou na semifinále Fed Cupu příští týden v Palermu.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Tenistka Petra Kvitová si v Katovicích zahraje o titul.

Článek

"Moc se těším na finále! Bude to s Robertou boj. Musím se připravit na spoustu čopů," napsala na Twitteru Kvitová, která je v Katovicích bez trenéra Davida Kotyzy, ale se svým sportovním psychologem Michalem Šafářem. "Petra je skvělá, hraje míče rovně a rychle. Bude to těžké a zkusím hrát co nejlépe," řekla Vinciová.

Do finále se třiadvacetiletá Kvitová probojovala potřinácté v kariéře a z předešlých dvanácti má výjimečnou bilanci - desetkrát získala titul a jen dvakrát odešla poražena. Letos už ovládla turnaj v Dubaji.

V semifinále v Katovicích přehrála osmá hráčka světa Kvitová Cadantuovou, která je na žebříčku až na 117. místě, díky své rychlé a agresivní hře. V prvním setu uštědřila soupeřce z kvalifikace za 29 minut "kanára". Na začátku druhého setu bránila Rumunka marně podání deset minut a v deváté hře, v které byla Cadantuová opět blízko zisku gamu, se Rumunka po "prasátku" Kvitové dokonce téměř rozplakala.

Slabší chvilku si ale Kvitová vybrala od stavu 6:0 a 4:0. Prohrála čtyři hry po sobě, nechala soupeřku nadechnout, ale víc už Rumunce nedovolila.

Vinciovou v jediném vzájemném duelu porazila

Vinciová v semifinále proti Němce Annice Beckové zopakovala výsledek ze čtvrtfinále a stejně jako Karolínu Plíškovou zvítězila jasně 6:1 a 6:0. Devatenáctiletá Becková se proti třicetileté světové třináctce dvouhry a jedničce ve čtyřhře nedostala ani k jednomu brejkbolu a na kurtu ji zdržela jen 49 minut.

Kvitová, která v pondělním žebříčku zůstane podle informací WTA bez ohledu na výsledek osmá, se s Vinciovou utkala zatím jen jednou. V cestě za wimbledonským titulem v roce 2011 ji porazila ve třetím kole dvakrát 6:3. Tentokrát se ale bude hrát v hale a především na antuce, která patří k nejlepším povrchům Vinciové.

Kvitová i Vinciová budou po finále spěchat na Sicílii, kde se připojí k národním týmům před víkendovým semifinále Fed Cupu. Obě by se spolu měly opět utkat v sobotu, jelikož Kvitová je jedničkou českého týmu a Vinciová dvojkou Italek.

Tenisový turnaj žen v Katovicích v Polsku (antuka, dotace 235 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Kvitová (1-ČR) - Cadantuová (Rum.) 6:0, 6:4
Vinciová (2-It.) - Becková (Něm.) 6:1, 6:0

Reklama

Související témata: