Hlavní obsah

Tenistka Šafářová reaguje na nepříznivé výsledky, má nového trenéra

Tenistka Lucie Šafářová má nového trenéra. Pětadvacátá hráčka světa po více než dvou letech ukončila spolupráci se Srbkou Biljanou Veselinovičovou a bude se připravovat s Kanaďanem Robertem Steckleym.

Foto: Mic Smith, ČTK/AP

Lucie Šafářová na turnaji v Charlestonu.

Článek

"S Biljanou jsme se rozešly po halové Paříži v únoru," uvedla Šafářová při odletu s českým týmem na semifinále Fed Cupu do Itálie.

Brněnské rodačce se letos dosud příliš nedařilo. Vyhrála jen sedm z šestnácti zápasů a v žebříčku vypadla z elitní dvacítky. "Usoudily jsme, že potřebuju nový impulz a nejlepší bude změna," řekla Šafářová. Nejdříve si daly s Veselinovičovou pauzu s tím, že by se k sobě mohly po sérii amerických turnajů na antukovou část roku zase vrátit. "Ale rozhodla jsem se, že ne," uvedla pětadvacetiletá hráčka.

Česká trojka oslovila Steckleyho. "Loni mi pomáhal v Montrealu a došla jsem do semifinále," řekla Šafářová. Bývalý kanadský daviscupový reprezentant v minulosti vedl Sanju Mirzaovou z Indie a svou krajanku Aleksandru Wozniakovou. Právě s tou Šafářová hrávala čtyřhru a poznala díky tomu Steckleyho. "Jsme na začátku. Byl už teď v Indian Wells, vyhovovalo mi to a řekla jsem si, že v tom chci pokračovat," uvedla.

Od antukového Roland Garros v Paříži bude Šafářová s třiatřicetiletým koučem do konce sezóny. "Věřím, že to bude dobrá volba," řekla.

S Veselinovičovou trénovala od listopadu 2010 a loni v srpnu se dostala v žebříčku WTA nejvýše v kariéře, až na 17. místo. V listopadu získala v duelu se Srbskem v Praze i za pomoci Veselinovičové vítězný bod ve finále Fed Cupu.

Reklama