Hlavní obsah

Američané vykročili za obhajobou na Hopman Cupu výhrou

PERTH

Američtí tenisté zahájili cestu za obhajobou titulu na Hopmanově poháru vítězstvím 2:1 nad Nizozemskem. James Blake a Meghann Shaughnessyová shodně vyhráli své dvouhry bez ztráty setu, nizozemská dvojice Michaella Krajiceková, Peter Wessels pak dokázala ve čtyřhře už jen zkorigovat konečné skóre.

Článek

Druhé vítězství má na kontě německý pár Tommy Haas a Anna- Lena Grönefeldová. Po nečekané výhře nad Ruskem si v úterý poradili i s Itálií, rozhodující třetí bod přidali ve čtyřhře a díky nim může německý tenis po deseti letech znovu pomýšlet na účast ve finále. To se se naposledy podařilo Borisi Beckerovi a Anke Huberové.

Američan Blake vyhrál poslední dva ročníky Hopman Cupu - v roce 2003 se Serenou Williamsovou a loni s Lindsay Davenportovou. Dokázal se již oklepat z problémů, které ho v minulém roce srážely, a v australském Perthu se představil v bývalé formě. "Vážně jsem nevěděl, co můžu očekávat," řekl po utkání pětadvacetiletý tenista.

V uplynulé sezóně Blakea pronásledovaly nemoci, v květnu si navíc při tréninku v Římě zlomil krční obratel. Za dva měsíce dostal další ránu, když jeho otec podlehl rakovině. Ve světovém žebříčku se ke konci sezóny propadl na 97. místo. "Některé věci mi v loňském roce pomohly uspořádat si priority a teď jsem prostě jen rád, že zase mohu hrát," řekl.

Hopmanův pohár
Skupina A
Německo - Itálie 2:1
Grönefeldová - Schiavoneová 2:6, 6:2, 2:6, Haas - Sanguinetti 6:3, 6:2, Haas, Grönefeldová - Sanguinetti, Schiavoneová 7:6 (9:7), 6:4.
Skupina B
USA - Nizozemsko 2:1
Shaughnessyová - Krajiceková 7:5, 6:4, Blake - Wessels 6:1, 7:6 (7:4), Blake, Shaughnessyová - Wessels, Krajiceková 5:7, 5:7.

Reklama

Související témata: