Hlavní obsah

Berdych - Granollers 7:5, 6:4Úspěšný comeback! Berdych chyboval, ale Granollerse nakonec zdolal ve dvou setech a postupuje

Aktualizováno

Český tenista Tomáš Berdych se vrátil po zranění ramena, kvůli kterému vynechal daviscupový víkend v Kazachstánu, ve velkém stylu. Čtvrtý nasazený hráč otočil na antuce v Monte Carlu duel se Španělem Marcelem Granollersem a přestože se nevyvaroval množství chyb, po hodině a 43 minutách zvítězil 7:5 a 6:4. Španělského protivníka tak zdolal i ve třetím vzájemném souboji, aniž by ztratil set, a postoupil do osmifinále.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Tomáš Berdych na antuce v Monte Carlu.

Článek
Fotogalerie

Berdych se vrátil na kurty poprvé od zranění ramena, které utrpěl na konci března v Miami. Premiérově se letos představil na antukovém povrchu a v Monte Carlu se dostával pomalu do tempa.

Čtvrtý nasazený hráč měl problémy při vlastním podání, dopouštěl se množství nevynucených chyb, avšak ukázal velkou bojovnost, která mu pomohla otočit nepříznivý vývoj v obou setech. V prvním dějství ztratil Berdych dvakrát vlastní servis, ale za stavu 4:5 dolehla na Španěla tíha nervozity a český hráč získal tři hry za sebou, celý set tak ukončil za 59 minut a 59 sekund.

Berdych: Na konci jsem se už cítil silný

Berdych ztratil podání také na začátku druhé sady, s přibývajícím časem ale získal jistotu a v osmé hře nakonec sebral servis svému soupeři. To Granollerse definitivně srazilo a sedmadvacetiletý Berdych se záhy mohl radovat z postupu do osmifinále.

"Vstup do turnaje je vždy těžký a proti soupeři, jako je Marcel, o to těžší," uvedl Berdych na webu turnaje. "Ze začátku jsem se snažil najít na antuce svůj rytmus, proto jsem ztratil podání a dal mu šanci, ale na konci už jsem se cítil silný a hrál docela dobře," řekl tenista.

Rodák z Valašského Meziříčí se o postup do čtvrtfinále střetne ve čtvrtek s Italem Fabiem Fogninim, jenž vyřadil přemožitele Radka Štěpánka a jiného španělského antukáře Alberta Ramose. Před čtyřmi lety Berdych s Fogninim právě v Monte Carlu prohrál, celkově má s 32. hráčem žebříčku bilanci 1:1.

Nadal povolil Matosevicovi jen tři hry

Bez problémů zahájil turnaj Španěl Rafael Nadal. Útok na devátý titul v řadě začal ve 2. kole snadnou výhrou nad Australanem Marinkem Matosevicem 6:1 a 6:2.

"Rafa se vrátil ve velkém stylu, je zase silný, ale to jsem čekal," řekl Berdych o Nadalovi, který se letos vrátil úspěšně na kurty po sedmiměsíční pauze zaviněné zraněním. "Bude těžké ho porazit a je to výzva pro nás pro všechny to dokázat," řekl Berdych, který se může s Nadalem v Monte Carlu potkat nejdříve ve finále.

Svůj zraněný kotník, kvůli němuž zvažoval účast na turnaji, důkladně prověřil srbský tenista Novak Djokovič. První muž světového žebříčku bojoval dvě a čtvrt hodiny s Rusem Michailem Južným, jehož zdolal 4:6, 6:1 a 6:4.

Tenisový turnaj mužů v Monte Carlu (antuka, dotace 2 646 495 eur):
2. kolo:
Berdych (4-ČR) - Granollers (Šp.) 7:5, 6:4on-line
Nadal (3-Šp.) - Matosevic (Austr.) 6:1, 6:2
Čilič (9-Chorv.) - Anderson (JAR) 6:2, 6:3
Nieminen (Fin.) - Raonic (12-Kan.) 6:3, 1:6, 7:6 (7:3)
Mayer (Něm.) - Bautista (Šp.) 5:7, 6:4, 6:4
Djokovič (1-Srb.) - Južnyj (Rus.) 4:6, 6:1, 6:4
Melzer (Rak.) - Almagro (10-Šp.) 6:4, 6:2
Wawrinka (13-Švýc.) - Montaňés (Šp.) 6:1, 6:1
Fognini (It.) - Ramos (Šp.) 6:3, 7:5

Reklama

Související témata: