Hlavní obsah

Berdych si zahraje v Queensu exhibici po boku Lendla. V Česku pak s Murrayem?

Londýn

To bude podívaná! Tenista Tomáš Berdych si po boku Ivana Lendla zahraje exhibici v londýnským Queen's Clubu: česká dvojice bude hrát čtyřhru proti Britům Andymu Murraymu, kterého Lendl trénuje, a Timu Henmanovi. Charitativní exhibice na podporu boje proti rakovině se uskuteční 16. června. A exhibici Berdycha s Murrayem by za rok mohlo vidět i Česko.

Foto: Lionel Cironneau, ČTK/AP

Tomáš Berdych

Článek

"Jsem potěšen, že si zahraju na podporu boje proti rakovině na nádherném centrkurtu Queen's Clubu," řekl Lendl, který získal v Queen's Clubu dva tituly v letech 1989 a 1990. "Zahraju si na trávě poprvé po dvaceti letech. A zahrát si s Andym, Tomášem a Timem pro mě bude potěšení," dodal bývalý první hráč světa.

Charitativní organizace podporující nemocnici Royal Marsden, v níž se léčí i britský tenista Ross Hutchins, jemuž lékaři diagnostikovali Hodgkinův lymfom, za poslední dekádu věnovala na vývoj v oblasti výzkumu, diagnostiky a léčby rakoviny částku 100 miliónů liber. Stejnou částkou chce přispět i v následujícím desetiletí.

Berdych a loňský vítěz US Open Murray budou od 10. června hrát jako přípravu na Wimbledon turnaj Aegon Championships právě v Queen's Clubu a jejich soupeři v něm budou třeba Argentinec Juan Martín del Potro a Francouz Jo Wilfried Tsonga.

Podle informací serveru iDnes by mohlo k exhibici Berdycha s Murrayem dojít za rok také v Česku. "Londýnští organizátoři nejsou první, kdo měl nápad na takovou sestavu. Plánujeme zápas Berdych - Murray na následující rok," řekl Miroslav Černošek, manažer společnosti Česká sportovní, která pořádá akci Advantage Tennis.

V rámci ní už Praha nebo Ostrava viděla Lendla, Švéda Björna Borga, Američany Peta Samprase a Andrého Agassiho, Němku Steffi Grafovou a loni Rusku Marii Šarapovovou.

Reklama

Související témata: