Hlavní obsah

Zakopalovou vyřadila alergie. Do dvouher proti Italkám nastoupí Kvitová a Šafářová

Palermo
Aktualizováno

Alergie Kláry Zakopalové vyřešila před sobotním semifinále Fed Cupu s Itálií dilema kapitána Petra Pály, zda českou tenistku postavit místo dvojky Lucie Šafářové. Do dvouher tedy nastoupí vítězná sestava z posledního finále Petra Kvitová a Šafářová, na debla pak budou připraveny Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou.

Foto: Andrew Innerarity, Reuters

Klára Zakopalová si v Palermu nezahraje.

Článek

Šafářová podle pátečního losu nastoupí v sobotu od 13:30 na antuce v Palermu proti sedmé hráčce světa Saře Erraniové, po nich budou hrát Kvitová s Robertou Vinciovou.

Šafářová vyhrála ve Fed Cupu tři zápasy po sobě, včetně dvou bodů v loňském finále proti Srbkám. Letos se 25. hráčce světa Šafářové na turnajích příliš nedařilo, ale před Fed Cupem postoupila na zelené antuce v Charlestonu do čtvrtfinále. S Erraniovou hrála Šafářová jen jednou a před čtyřmi lety na antuce v Barceloně vyhrála.

Antuka má otupit rychlost české jedničky

Světová osmička Kvitová si po necelém týdnu zopakuje zápas s dvanáctkou Vinciovou, s kterou v neděli prohrála ve finále turnaje v Katovicích. I v Polsku se hrálo na antuce, ale ta byla syntetická a pod střechou. V Palermu Italky připravily pod širým nebem antuku hodně pomalou, aby otupily rychlou hru Kvitové.

V neděli by měly nejdříve od 11:30 začít hrát jedničky týmů Kvitová s Erraniovou a po nich podle stavu utkání vyzve Šafářová Vinciovou.

Střet nejlepších deblistek světa?

Rozhodující čtyřhra může přinést souboj nejlepších deblistek světa. Češky nasadí stříbrný olympijský pár Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká. Italky sice nahlásily pár Flavia Pennettaová a Franceska Schiavoneová, ale za nerozhodného stavu by nejspíše nastoupily světové deblové jedničky Erraniová s Vinciovou. "Nebude to nic lehkého, ale Italky musí potvrdit, že jsou první na světě, a my tam můžeme jít zodpovědně a předvést, co umíme," uvedla Hradecká před cestou do Itálie.

"Jsou konstantní, nechybují a úžasně čtou hru. Mění taktiku, protože umí všechno, a to je jejich velká zbraň," řekla Hlaváčková o Vinciové s Erraniovou. "Víme, co na ně, že jim nesedí rychlá hra, a půjdeme tvrdě do nich," plánovala Hradecká.

Češky dvakrát za sebou Fed Cup vyhrály a poslední porážku (0:5) jim uštědřily předloni právě Italky v Římě na antuce. Zároveň se zápasy v Palermu budou v Moskvě rovněž na antuce o druhé finálové místo bojovat Rusky a Slovenky.

Zdravotní problémy přišly dřív

Kapitán Pála se rozhodoval o sestavě do poslední chvíle a zdálo se, že letos výborně hrající Zakopalová v týmu bude. Jenomže v Palermu dostala alergii a podle informací z českého týmu se odhlásila i z turnaje ve Stuttgartu příští týden.

"Pála nemusel z pětice nominovaných složitě vybírat, protože Klára Zakopalová vinou silné alergické reakce, která ji zaskočila o dva měsíce dříve než v jiných letech, nemůže hrát," uvedl český tým na svém Facebooku.

Češky dvakrát za sebou Fed Cup vyhrály a poslední porážku v soutěži jim uštědřily předloni právě Italky v Římě na antuce. Zároveň se zápasy v Palermu budou v Moskvě rovněž na antuce bojovat o druhé finálové místo Rusky a Slovenky.

Itálie - Česko (Palermo, antuka):
Sobota (13:30):
Erraniová (7. ve dvouhře WTA) - Šafářová (25.)
Vinciová (12.) - Kvitová (8.)
Neděle (11:30):
Erraniová - Kvitová
Vinciová - Šafářová
Pennettaová, Schiavoneová - Hlaváčková, Hradecká

Reklama

Související témata: