Hlavní obsah

OBRAZEM: České tenistky se hodily do gala. Italky je pohostily na banketu

Palermo

České tenistky čeká o víkendu v Palermu pěkná dřina, semifinálový fedcupový duel proti Itálii rozhodně nebude snadnou záležitostí. Ale ještě před tím, než se tým kapitána Petra Pály dal do boje na kurtu, oblékly se české tenistky do slušivých šatů a vyrazily na slavnostní banket.

Foto: Sport.cz

Český fedcupový tým při přípravách na banket před semifinálovým duelem s Itálií ve složení (zleva) Klára Zakopalová, Andrea Hlaváčková, Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Lucie Hradecká.

Článek
Fotogalerie

Zatímco před čtrnácti dny čeští tenisté byli při daviscupovém klání v Kazachstánu pohoštěni beraními hlavami a mečouny a ke slavnostní večeři zpíval tamní pěvec song od Karla Gotta, Kvitová a spol. si v Palermu užívaly decentnější večírek se středomořskou kuchyní.

V květovaných šatech to českým reprezentantkám rozhodně slušelo, ale fanoušky bude především zajímat, jak uspějí v boji o finále proti velmi silným Italkám, které pro změnu zvolily na večírek kalhotové kostýmy.

Naposledy si totiž Češky odvezly z italské antuky pořádný výprask. Teď touží tři roky starý debakl odčinit. "Dobře si pamatujeme, jak jsme tehdy prohrály. Je to pro nás o to větší motivace tady vyhrát, chceme jim to vrátit," prohlásila na webových stránkách Fed Cupu jednička českého týmu Petra Kvitová.

Reklama

Související témata: