Hlavní obsah

Riskovala jsem i za cenu chyb. Ale bylo jich moc, věděla Šafářová

Palermo

Optimismus se lehce vytratil. Italská jednička Sara Erraniová za 80 minut vyběhla v úvodním duelu semifinále Fed Cupu s Lucií Šafářovou a teď je na Petře Kvitové, aby Češkám vrátila úsměv do tváří.

Foto: Alessandro Fucarini, ČTK/AP

Rady kapitána Petra Pály nepomohly, Lucie Šafářová podlehla Italce Saře Erraniové ve dvou setech.

Článek

Výsledek 4:6, 2:6 vypadá jasně, ale minimálně úvodní set byl hodně vyrovnaný.

Ona hrála výborně defenzivu a první set jsme si brejkovaly servisy. Pak si ona ten svůj udržela, já měla ještě šanci na 5:5, kdy tam byl relativně nahraný forhend... Utekl  mi ale začátek druhé sady, Sara se chytla a pak už bylo těžké vrátit se do zápasu

Takže tam byl ten zlom?

To je ruku v ruce. Nedotáhla jsem první set a pak už jsem musela riskovat. Kdybych přistoupila na její hru, tak v tom je ona nejlepší. Musela jsem něco zkoušet.

Jaké bylo hrát s pocitem, že servisem si na pomalé antuce nepomůžete?

Člověku vyhovuje, když po servisu dostane lehčí míč a může zatlačit. Věděla jsem, že musím riskovat i za cenu chyb. Ona prostě všechno vrátila, ale ve druhém setu jsem do toho šla až moc a dělala jsem víc chyb, než by bylo nutné. Byl to extrém, až takhle dopředu skoro nechodím.

Hrála roli i nervozita?

Pro obě to bylo stejné. Na začátku je člověk trochu svázaný, hraje za svou zemi, za tým...

Co vám nejvíc kazilo náladu?

Return jejího servisu. Nevycházelo mi načasování, to bylo klíčové.

Navíc vám dalo spoustu práce uhrát vítězné údery.

Ona doběhla spoustu balonů. Když jsme šla na síť, tak mě zase výborně prohodila. Je to sedmá hráčka světa, na antuce výborná. Snažila jsme se o maximální výkon, bohužel to nevyšlo.

Reklama

Související témata: