Hlavní obsah

Výborně! Kvitová po trápení smetla Erraniovou a drží Česko ve hře. Šafářová nastoupí v pondělí

Aktualizováno

Naděje ještě žije, české tenistky snížily v neděli ve fedcupovém semifinále nepříznivý stav s domácími Italkami na 1:2. První český bod vybojovala v souboji jedniček Petra Kvitová, jejíž zápas se Sarou Erraniovou byl kvůli dešti o pět hodin odložen. Wimbledonská vítězka začala velkým trápením, ale nakonec nepříznivě se vyvíjející duel otočila a vyhrála 2:6, 6:2 a 6:0.

Foto: Alessandro Fucarini, ČTK/AP

Česká tenistka Petra Kvitová se raduje se spoluhráčkami z fedcupového týmu ze zisku prvního budou proti Itálii po výhře nad Sarou Erraniovou.

Článek

Tým trenéra Petra Pály může udržet ve hře o postup do finále jen výhra Lucie Šafářová proti Robertě Vinciové. Jejich zápas byl kvůli zpoždění úvodní nedělní dvouhry přeložen až na pondělí na 11 hodinu.

České tenistky se v sobotu na hodně pomalé antuce trápily a radost jim tak určitě neudělal ani nedělní vytrvalý déšť, po němž kurt v soukromém areálu v Palermu ještě nasákl vodu. Petra Kvitová prohrála vůbec první sobotní fedcupovou dvouhru v kariéře a ve velkém útlumu začala i v neděli.

Znovu se nemohla spolehnout na svůj servis, který v sobotu ani jednou nevyhrála. Chyby české hráčky ze servisu i ze hry při pokusu o útočnou hru rychle vynesly Erraniové vedení 5:0 a zdálo se, že české snažení vezme v neděli rychlý konec.

Bojovnice z Fulneku však v koncovce první sady naznačila zlepšení, získala sebedůvěru na servisu a po prohrané úvodní sadě začala na kurtu jasně dominovat. Ve druhém dějství hned na úvod brejkla soupeřku, odskočila na vedení 4:2 a od té doby Erraniové nepovolila ani jednu hru.

Ve třetí sadě jí nadělila dokonce „kanára", když svojí typickou útočnou hrou a přesnými vítěznými míči nedala domácí hráčce šanci. Kvitová končila zápas ve velké pohodě a vzájemnou bilanci si s italskou dvojkou vylepšila už na 5:0.

Pro Českou republiku tak vybojovala první bod, jenže teď čeká na svěřenkyně Petra Pály velmi těžký úkol. K uchování naděje na obhajobu dvojnásobného triumfu ve Fed Cupu by musela vyhrát Lucie Šafářová ve dvouhře nad Robertou Vinciovou a následně by musely české tenistky porazit velmi silný italský deblový pár Vinciová, Erraniová.

Fed Cup, semifinále (Palermo) : Itálie - ČR 2:1
Erraniová - Kvitová 6:2, 2:6, 0:6on-line
Vinciová - Šafářováon-line

Reklama