Hlavní obsah

USA - Švédsko 1:1Američanky hrají v baráži Fed Cupu se Švédkami nerozhodně

Delray Beach
Aktualizováno

Švédské tenistky znepříjemňují favorizovaným Američankám barážový zápas Fed Cupu, v Delray Beach je po prvním dnu stav vyrovnaný 1:1. Zaváhání domácí dvojky Sloane Stephensové napravila světová jednička Serena Williamsová, která po dlouhém čekání na konec deště porazila Johannu Larssonovou dvakrát 6:2. Ve Fed Cupu tak zůstává neporažená.

Foto: Alan Diaz, ČTK/AP

Americká tenistka a stávající jednička žebříčku WTA Serena Williamsová.

Článek

„Už jsem takové pauzy mnohokrát zažila, takže jsem věděla, co mám dělat. Byla jsem s týmem a snažila se zůstat čerstvá," řekla Williamsová, vítězka 15 grandslamů ve dvouhře. Ve Fed Cupu vyhrála i devátou dvouhru, i se čtyřhrou má bilanci 12:0 a měla by týmu USA uchovat příslušnost ke Světové skupině pro příští rok.

Po úvodní prohře Stephensové se Sofií Arvidssonovou vyprovodila Williamsová z kurtu 66. hráčku světa Larssonovou za hodinu a šest minut. Švédky jsou však nadšené, že drží šanci na vítězství. „Je to trochu překvapivé, že hrajeme 1:1. Víru ale nikdy neztrácíme," řekl kapitán Lars-Anders Wahlgren.

K postupu do Světové skupiny mají ideálně nakročeno Španělky, které v Barceloně vedou nad Japonskem 2:0. Německo a Srbsko hrají po sobotě 1:1, duel Švýcarek a Australanek má začít až dnes, protože program prvního dne spláchl déšť. I dnes ale v Chiassu počasí tenisu nepřeje a úvodní dvouhra byla odložena až na poledne.

Baráž o Světovou skupinu tenisového Fed Cupu
Delray Beach
USA - Švédsko 1:1 po prvním dnu
S. Williamsová - Larssonová 6:2, 6:2.
Stuttgart
Německo - Srbsko 1:2 po třetí dvouhře
Kerberová - Ivanovičová 5:7, 5:7.
Barcelona
Španělsko - Japonsko 3:0 po třetí dvouhře
Suárezová - Moritaová 6:3, 7:5.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články