Hlavní obsah

Rusko - Slovensko 3:2 Rusky otočily duel se Slovenskem a postoupily do finále Fed Cupu

Moskva
Aktualizováno

Ruské tenistky otočily zápas se Slovenskem a postoupily do finále Fed Cupu. Na moskevské antuce dnes Maria Kirilenková porazila 7:5 a 6:1 Dominiku Cibulkovou a pak se domácí hrdinkou stala Jekatěrina Makarovová. Ta nejprve zvítězila 6:3, 4:6 a 6:4 nad Danielou Hantuchovou a poté po boku Jeleny Vesninové v rozhodující čtyřhře vyhrála třísetovou bitvu nad Hantuchovou s Cibulkovou.

Foto: Misha Japaridze, ČTK/AP

Ruská tenistka Jekatěrina Makarovoá se raduje v utkání proti Slovence Daniele Hantuchové.

Článek

Rusky si tak po dvou letech od domácí porážky s Českem znovu zahrají finále. Na soupeřky si však musejí počkat do pondělka, protože program duelu českých tenistek v italském Palermu byl za stavu 2:1 pro domácí odložen kvůli dešti.

Rusky po sobotních dvouhrách prohrávaly 0:2, ale podobně jako ve čtvrtfinále 2011 proti Francii dokázaly nepříznivý stav zvrátit. Třináctá hráčka světa Kirilenková nejprve v duelu jedniček bez větších problémů porazila Cibulkovou a pak Makarovová zvládla bitvu s Hantuchovou. V rozhodujícím setu sice měla slovenská tenistka výhodu brejku, ale vedení neudržela a prohrála 4:6.

I do rozhodující čtyřhry vstoupily lépe Slovenky, které vyhrály první set 6:4. Další sady však vyhrály 6:3 a 6:1 domácí tenistky a zajistily Ruskám šanci bojovat o pátý fedcupový triumf v historii. Finále odehrají bez ohledu na výsledek z Palerma na půdě soupeřek.

Španělky, Němky a Američanky uspěly v baráži Fed Cupu

Tenistky Španělska, Německa a Spojených států amerických si v baráži zajistily účast ve Světové skupině Fed Cupu. Španělky doma na antuce v Barceloně nedaly šanci Japonkám, německý tým ve čtyřhře rozhodl o výhře nad Srbskem a Američanky se sestrami Williamsovými porazily doma Švédsko.

Američanky po třetí dvouhře vedou nad Švédskem 2:1 a duel Švýcarsko - Austrálie o víkendu vůbec nezačal kvůli dešti. Program v Chiassu byl přeložen na pondělí 10:00.

Nečekaný průběh měl duel v Delray Beach, jenž byl po sobotním prvním dnu vyrovnaný. Zaváhání domácí dvojky Sloane Stephensové napravila světová jednička Serena Williamsová, která po dlouhém čekání na konec deště porazila Johannu Larssonovou dvakrát 6:2.

"Už jsem takové pauzy mnohokrát zažila, takže jsem věděla, co mám dělat. Byla jsem s týmem a snažila se zůstat čerstvá," řekla Williamsová, vítězka 15 grandslamů ve dvouhře. Ve Fed Cupu ještě neprohrála, desáté vítězství ve dvouhře přidala dnes proti Sofii Arvidssonové, již přehrála hladce 6:2 a 6:1. I se čtyřhrou má bilanci 13:0.

O vítězný třetí bod se postarala její sestra Venus, která porazila Larssonovou 6:3 a 7:5.

Semifinále tenisového Fed Cupu v Moskvě (antuka):
Rusko - Slovensko 3:2
Kirilenková - Cibulková 7:5, 6:1
Makarovová - Hantuchová 6:3, 4:6, 6:4
Makarovová, Vesninová - Cibulková, Hantuchová 4:6, 6:3, 6:1
Baráž o Světovou skupinu tenisového Fed Cupu:
Barcelona: Španělsko - Japonsko 4:0
Suárezová - Moritaová 6:3, 7:5
Domínguezová, Medinaová - Aojamaová, Doiová 6:4, 7:5
Stuttgart: Německo - Srbsko 3:2
Kerberová - Ivanovičová 5:7, 5:7
Barthelová - Jovanovská 6:1, 3:6, 6:3
Grönefeldová, Lisická - Doloncová, Kruničová 6:2, 6:4.
Delray Beach: USA - Švédsko 3:1 po dvouhrách
S. Williamsová - Larssonová 6:2, 6:2
S. Williamsová - Arvidssonová 6:2, 6:1
V. Williamsová - Larssonová 6:3, 7:5

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články