Hlavní obsah

Moc jsem chtěla v neděli přinést bod do šatny, radovala se bojovnice Kvitová

Marek Burkert (Palermo)Sport.czPrávo

Česká tenistka Petra Kvitová si v nedělní dvouhře fedcupového semifinále prošla proměnou z útlumu do velké herní suverenity a po výhře nad Sarou Erraniovou udržela naděje českého týmu na postup do semifinále. „Najednou jsem cítila, že nejistota se přestěhovala na druhou stranu kurtu k Erraniové,“ radovala se po utkání česká jednička.

Foto: Alessandro Fucarini, ČTK/AP

Česká jednička Petra Kvitová udržela naděje českého týmu na finále Fed Cupu.

Článek

Předvedla jste v Palermu výkony lišící se jako den a noc. Vaše sobotní trápení proti Vinciové se přeneslo i do poloviny nedělního zápasu s Erraniovou, jenže pak jste prošla neuvěřitelnou herní proměnou a ukázala tenis snů. Máte pro to nějaké vysvětlení?

Jak jsem tady prohrávala, tak jsem psychicky i fyzicky padala dolů. Během neděle jsem si po tom prvním ztraceném setu řekla, že hůř už snad hrát nemůžu. Snažila jsem se do toho víc dostat, přijít na to, jak to na té antuce hrát a povedlo se mi udělat pár míčů a kurs celého utkání otočit.

Byl tam nějaký vyloženě zlomový moment?

Možná byl v tom, že jsem až na jedenáctý pokus tady v Palermu dokázala uhrát své podání, to mě hodně uklidnilo a zase jsem si začala ve hře věřit. Pak už jsem soupeřce nedala žádný brejk. Dokázala jsem hrát agresivněji a začalo to tam naskakovat. Najednou jsem cítila, že nejistota se přestěhovala na druhou stranu kurtu k Erraniové.

Vy jste noční můru ze soboty v tu chvíli setřásla?

Proti Vinciové jsem nezískala ani jeden svůj servis, což nevím, jestli se mi vůbec někdy stalo. Nebudu hledat ale příčiny jinde, největší chyba byla ve mně. V sobotu jsem fakt hrála hodně špatně a ke konci už mlela z posledního, ale o den později jsem moc chtěla přinést bod do šatny.

Jak jste snášela dlouhé čekání na nedělní zápas způsobené deštěm?

Byly jsme s holkama pohromadě a udělaly si docela pohodu. Kapitán Pála nás pravidelně informoval, jak se to posouvá. Postupně rostlo moje nažhavení, tak jsem ráda, že jsem se dostala na kurt a uhrála ten bod, který se ode mne možná po sobotě už ani nečekal.

Bolavé rameno nezlobilo?

Hrála jsem pod prášky. Ze začátku jsem to trošku cítila, ale nebyl problém, odeznělo to.

Věříte, že vaše vítězství nad italskou jedničkou může přinést obrat celého zápasu?

Doufám, že právě tím se mi povedlo nastartovat obrat celého utkání a holky udělají v pondělí všechno, aby mojí nastoupenou cestou došly ke konečnému úspěchu. Vinciová bude v pondělí na sebe cítit trochu tlak a Lucka Šafářová nehrála tak špatně, aby ji neporazila. Nepovažuju za nereálné, abychom tady vyhrály 3:2.

Teď je na Šafářové, aby přehrála Vinciovou. Zvládne to?

Italka bude pod tlakem. Lucka nehrála tak špatně, aby to nemohla zvládnout. Lavička ji požene, otáčíme to. Doufám, že už tím mým utkáním se povedl nastartovat obrat.

Není ale škoda, že vám v neděli odletěli fanoušci?

Musím říct, že mi pomohli. I když se prohrává, jsou slyšet. Budou nám chybět, ale italských fanoušků taky přijde míň. Bude to komornější, ale naše lavička je dost hlasitá.

Reklama