Hlavní obsah

Nechala jsem na kurtu vše, litovala po porážce se slzami v očích Šafářová

Palermo

Zatímco Italky v palermském tenisovém areálu Circolo del Tennis bouřlivě slavily postup do finále Fed Cupu a v radostném opojení naskákaly do bazénu, česká dvojka Lucie Šafářová kousek opodál vstřebávala velké zklamání z třísetové prohry s Robertou Vinciovou. Českou hráčku nesmírně mrzelo, že ani skvělý výkon nestačil k tomu, aby v semifinále vyrovnala na 2:2 a odvrátila vyřazení v soutěži.

Foto: Sport.cz

Smutný průvod českých tenistek (zleva) Lucie Hradecká, Lucie Šafářová, Andrea Hlaváčková a Klára Zakopalová opouští tenisový areál v Palermu. Do finále Fed Cupu postoupily domácí Italky.

Článek

"Mrzí to strašně, když jsem byla takhle blízko. Nechala jsem na kurtu úplně všechno, co šlo. Když ale člověk nevyhraje a celý tým prohraje, tak je to hodně těžké," řekla novinářům zklamaná Šafářová.

Zápas byl podle ní vyrovnaný a rozhodlo ho pár míčů. "Obě jsme dneska hrály moc dobře, bylo to o pár míčích. Ona pak hodněkrát dobře zaservírovala," podotkla Šafářová, která po prohře 3:6 v první setu zvrátila vývoj druhé sady a zvládnutým tie-breakem poslala zápas do rozhodujícího třetího dějství.

Zpětně si trochu vyčítala, že v něm prohrála úvodní dva gamy a musela dotahovat. "Měla jsem hned v prvním gamu při jejím servisu 30:0. Ona byla trošku zlomená z prohry ve druhém setu, bohužel se mi nepovedlo to dotáhnout. Hned jsem si prohrála servis na 0:2 a dala jsem jí šanci vrátit se znovu do hry," uvedla česká dvojka.

Fanoušci museli odjet

Další nadějné vedení Šafářová nevyužila za stavu 3:3. Při podání Vinciové měla náskok 30:15, ale hráčku z Palerma držel servis. "Dala mi tři esa, tam se to trošičku zlomilo. Trochu ji to nakoplo a hned mě další game brejkla. I když jsem pak ještě měla trošku šanci brejknout ji zpět, zahrála dobře kraťas a pak lob," podotkla Šafářová.

Pochvalovala si, jak ji hnala dopředu lavička. V hledišti fandily také dvě skupinky českých příznivců, většina ale kvůli posunutému nedělnímu programu pro déšť musela předčasně odjet zpět do Česka.

"Bohužel naši fanoušci a bubeníci odjeli. Pár lidí ale v publiku bylo a tým byl také úžasný. Hnal mě dopředu a opravdu jsem se tam snažila nechat vše," řekla Šafářová, která po porážce marně skrývala slzy a spoluhráčky ji utěšovaly.

Připustila, že Italky na antuce byly asi nejtěžšími možnými soupeřkami. Věří, že příště doma jim český celek prohru zase vrátí. "Italky využily domácí prostředí, je to opravdu těžké hrát u nich. Bohužel to o kousek nevyšlo. Příště je zase pozveme k nám domů na náš povrch. Když člověk ve vypjatých chvílích vidí tu masu lidí, která mu fandí, žene ho to vpřed," uvedla Šafářová.

I když bezprostředně po porážce byla hlavně velmi zklamaná, doufá, že na dnešní výkon naváže i na turnajích, kde se jí zatím v této sezóně tolik nedaří. "Tenis, který jsem dneska hrála, byl dobrý. Doufám, že ho budu předvádět i na budoucích turnajích. Výsledky určitě přijdou a bude to dobré," dodala Šafářová, kterou čeká turnaj ve Stuttgartu.

Reklama