Hlavní obsah

Hantuchová s Hrbatým získali Hopmanův pohár

PERTH

Slovenští tenisté Daniela Hantuchová a Dominik Hrbatý získali v sobotu pro Slovensko podruhé Hopmanův pohár. Ve finále v australském Perthu si poradili s argentinským párem Gisela Dulková, Guillermo Coria a získali tak pro Slovensko znovu cenou trofej po triumfu Kučery s Habšudovou v roce 1998.

Foto: ČTK/AP

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová

Článek

Hantuchová, která před rokem vytvořila dvojici s Kučerou, dnes sice rychle prohrála s Dulkovou první set 1:6, v dalších dvou sadách ale zvítězila v poměru 6:4.

Rozhodující bod pak získal Hrbatý, jenž se představil v Perthu ve výborné formě. Během čtyř dvouher neztratil ani set, finalistu loňského French Open Coriu zdolal 6:4, 6:1. Smíšená čtyřhra se nehrála, protože argentinský tenista si poranil záda.

Třiatřicátá hráčka světa Dulková sice v základní skupině neuhrála v singlu ani bod, ale do finále vstoupila skvěle. První set získala za pouhých 17 minut, pak se však karta obrátila. "Mám velkou radost, že jsem to zvládla. Nehrála jsem nejlíp, ale snažila jsem se s tím porvat a bojovala jsem o každý míč," řekla Hantuchová, někdejší světová pětka, která je nyní v žebříčku o dvě místa před Dulkovou.

Hrbatý po utkání svou partnerku chválil. "Musím Daniele pogratulovat. Byl jsem strašně nervózní, když jsem ji sledoval. Skoro jsem dostal infarkt," prohlásil. Zároveň se omlouval soupeři za své projevy na kurtu. "Když hraji za svou zem, vždycky to hrozně prožívám," prohlásil Hrbatý.

Slovenská dvojice na úvod Hopman Cupu podlehla domácí Austrálii, ale pak v základní skupině porazila Američany a Nizozemce.

Výsledky - finále:
Slovensko - Argentina 3:0
Hantuchová - Dulková 1:6, 6:4, 6:4Hrbatý - Coria 6:4, 6:1Hantuchová, Hrbatý - Dulková, Coria bez boje

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články