Hlavní obsah

Tenisté vyzvou Argentinu v semifinále Davis Cupu v O2 areně

Praha

Čeští tenisté budou hostit Argentinu v zářijovém semifinále Davisova poháru v pražské O2 areně. Dějiště zápasu v neděli definitivně potvrdili pořadatelé z České sportovní. Po loňském finálovém triumfu v libeňské hale nad Španělskem se tentokrát tým kapitána Jaroslava Navrátila pokusí tamtéž vybojovat postup do utkání o titul.

Foto: Alexej Filippov, ČTK/AP

Čeští tenisté se radují z postupu do semifinále Davisova poháru. Rozhodující třetí bod vybojoval v Astaně Lukáš Rosol (čtvrtý zprava).

Článek

"Od počátku vše k O2 areně směřovalo. Roli hrály požadavky Mezinárodní tenisové federace, naše nezapomenutelné zážitky a zkušenosti z loňských finále, bezkonkurenční tuzemská kapacita O2 areny i vývoj a los obou soutěží. Nadcházející semifinále může být na dlouhou dobu poslední velkou tenisovou událostí hranou doma," uvedl majitel České sportovní Miroslav Černošek v tiskové zprávě.

Tenistky, které loni v O2 areně obhájily prvenství ve Fed Cupu po výhře nad Srbskem, vypadly v nedávném semifinále s Itálií. "Velké ženské finále se tak v Ostravě neuskuteční. Muži by případné finále hráli určitě venku, navíc prognóza možných utkání v příštím roce nevypadá pro české fanoušky tenisu příznivě. Proto jsme zvolili to nejlepší, co máme z pohledu fanoušků i tenistů k dispozici," řekl Černošek.

Semifinále s Argentinou sehrají tenisté od 13. do 15 září. "Věřím, že si opět připomeneme atmosféru loňského finále a diváci nám pomohou postoupit. To, co jsme prožívali loni v listopadu, byl tenisový sen a asi nikoho z nás nenapadlo, že si ho můžeme za necelý rok zopakovat, i když půjde 'jen' o semifinále," uvedl kapitán Navrátil.

Předprodej vstupenek bude zahájen v polovině srpna.

Reklama

Související témata:
  Kosťuková - Vondroušová dnes 16 : 00
20240420T16 : 00:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová