Hlavní obsah

Jágr se trápí, ale z Washingtonu nechce

Český útočník Jaromír Jágr se ve Washingtonu stále trápí. V uplynulých třinácti zápasech získal pouze sedm kanadských bodů za tři branky a čtyři asistence a zatím se mu v žádném utkání letošní sezóny nepodařilo vstřelit více než jednu branku.

Foto: Internet

Jaromírovi Jágrovi se střelecky nedaří, z Washingtonu však nehodlá utíkat.

Článek

"Právě teď si málo věřím, jsem jenom člověk," vidí Jágr příčinu svých střeleckých potíží v nedostatečném sebevědomí. "Navíc hraji pod velkým tlakem a to mi nepřidá. Lidé ode mě očekávají více bodů," dodal Jágr v rozhovoru pro americkou agenturu AP.

Tým přitom překonal nepříznivé období a začalo se mu dařit. V uplynulých deseti mačích Capitals vždy bodovali, přestože museli zvládnout velký zápřah. V devíti dnech odehráli šest utkání.

Výměnu si nepřeje

Washingtonu nyní končí pětidenní herní pauza, během níž si hvězda mohla trochu orazit a srovnat myšlenky v hlavě. V jednom však má Jágr jasno - nehodlá z metropole Spojených států utíkat. "To určitě ne. Nemůže mi vždy všechno vycházet tak, jak bych si přál, aleto se dříve nebo později zlomí," věří kladenský odchovanec.

Ostatně, jak sám říká, připadal by si, že někoho okrádá. S Capitals totiž v roce 2001 podepsal sedmiletý kontrakt, který mu zaručuje celkový příjem 88 miliónů dolarů. "Ještě jsem to ani zdaleka nesplatil," vysvětluje Jágr, proč nechce změnou působiště povzbudit své statistiky ke strmějšímu růstu.

Johansson Jágra chápe

Jágr hledá útěchu alespoň v tom, že šlape tým. "O to jde v první řadě," říká, ale ví, že ani desetizápasová série, v níž Washington nepoznal porážku, jeho slabší příspěvek nezakryje. "Když nedávám góly a tým prohrává, je to moje vina. Málo bodů je mou chybou, i když mužstvo vyhrává. Vždycky se něco najde," postěžoval si Jágr. V klubu se už ale rozplynula dusná atmosféra z úvodu ročníku, nyní se Caps již dotáhli na čelo "domácí" Jihozápadní divize.

Zkušený zadák Calle Johansson pocitům svého spoluhráče rozumí. "Chápu, že je to pro Jágra těžké. Střelec, který nedává branky, se musí cítit stejně jako bojovník, který se nedostane do boje, nebo brankář, který není schopen zastavit puk. Ale pokud tým vyhrává, je mi v podstatě jedno, komu se podaří skórovat," řekl.

Reklama