Hlavní obsah

Nadal nebude při nasazení na Roland Garros zvýhodněn

Paříž

Španělský tenista Rafael Nadal nebude zvýhodněn při nasazování hráčů na Roland Garros, které vyhrál sedmkrát za uplynulých osm let. Během dlouhé zdravotní pauzy klesl na současnou pátou příčku a objevily se hlasy, že vzhledem ke své dominanci na antuce by měl být nasazen výš. Ředitel pařížského grandslamu Gilbert Ysern však tyto úvahy zamítl.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Španělský tenista Rafael Nadal na turnaji v Barceloně.

Článek

„Vypadá to nesmyslně, že by tu byl nasazenou čtyřkou nebo pětkou, vzhledem k tomu, co pro Paříž znamená. Tedy že je nejlepším hráčem v historii turnaje. Ale byl by to švindl," řekl Ysern listu L'Equipe.

Pořadatelé grandslamů obvykle při nasazování ctí pořadí tenistů ve světovém žebříčku. Výjimkou je Wimbledon, kde organizátoři přihlížejí k výkonům hráčů na trávě.

Od návratu po sedmiměsíční přestávce zaviněné zraněním kolena už letos Nadal vyhrál čtyři turnaje a na dalších dvou byl ve finále. Na Roland Garros se může stát kvůli nižšímu nasazení postrachem favoritů. Na světovou jedničku Srba Novaka Djokoviče, s nímž prohrál nedávné finále v Monte Carlu, by mohl narazit už ve čtvrtfinále.

Reklama