Hlavní obsah

Tenista Connors ve své biografii píše, že čekal s Evertovou dítě

New York

Americký tenista Jimmy Connors čekal s bývalou světovou jedničkou Chris Evertovou dítě. Šedesátiletý vítěz rekordních 109 turnajových titulů to prozradil ve své očekávané autobiografii nazvané "The Outsider" a píše v ní, že se tenistka rozhodla pro potrat, což byl důvod, proč sešlo z jejich svatby.

Foto: ČTK

Americký tenista Jimmy Connors odhalil důvody, proč sešlo ze svatby s Chris Evertovou.

Článek

Connors a Evertová prožili románek v 70. letech a byli ostře sledovaným zlatým tenisovým párem. V roce 1974 oba vyhráli Wimbledon a měli se brát, ale pak náhle z obřadu sešlo. Nikdo tehdy neznal důvody, proč k rozchodu došlo.

Connors ve své knize píše, že mu týden před svatbou Evertová řekla, že je těhotná. "Byl to výsledek mladické vášně. Byl jsem šťastný a připravený přijmout odpovědnost za to, co přijde," píše Connors, kterému tehdy bylo 22 let a Evertové 19.

Pozdější vítězka 18 grandslamových titulů Evertová se ovšem podle Connorse rozhodla, že na potomka není vhodná doba. "Chrissie si usmyslela, že je to špatné načasování, a řekla mi, abych zařídil detaily (potratu)," píše Connors.

"Bylo to strašně bolestivé, ale věděl jsem, že je konec, že se brát nebudeme, protože by to ani pro jednoho z nás nebylo dobré," pokračoval Connors. Rozhodl se, že jsou na svatbu moc mladí, a Evertová tehdy řekla: "Žádný problém. Zítra mám zápas."

Evertová je zklamaná

Evertová nevěděla, že její bývalá láska odhalí ve své knize intimní části jejich soužití a cítí se dotčená. "Jsem mimořádně zklamaná, že to učinil bez konzultace, protože náš vztah byl citově bolestný. Více to nebudu komentovat," uvedla v prohlášení.

Bývalý první hráč světa a vítěz osmi grandslamových titulů Connors se později oženil s modelkou a dívkou z první strany časopisu Playboy Patti McGuireovou, s níž má syna Bretta a dceru Aubree.

V knize Connors na 401 stranách popisuje, jak ho jeho matka-manažerka Gloria navedla na tenisovou cestu. Odhaluje své sklony k dyslexii, nevěře a hazardu. Obávaný tenisový bouřlivák probírá i komplikované vztahy a rivalitu se svými největšími protivníky - Švédem Björnem Borgem, krajany Arthurem Ashem, Johnem McEnroem a Andrem Agassim či s Argentincem Viitasem Gerulaitisem.

"Jsem zvědavý, jestli mám v osudu tenis i v budoucnu," uzavírá Connors svoji knihu a popichuje fanoušky: "Přiznejte si. Že bystě mě rádi viděli zpátky?"

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík