Hlavní obsah

Agassi zraněn, možná přijde o Australian Open

MELBOURNE

O možnost rozšířit svoji sbírku titulů z Australian Open by mohl přijít Andre Agassi. Americký tenista kvůli poraněnému svalu vzdal utkání s Andym Roddickem na exhibičním turnaji v Melbourne a jeho start na prvním grandslamu sezóny, který začíná v pondělí, je ohrožen.

Článek

Čtyřiatřicetiletý Agassi ucítil za stavu 5:6 bolest ve svalu v oblasti pravé kyčle a utkání raději vzdal.

"Dobrá zpráva je, že se ten sval neroztrhl, ale pouze natáhl. Takhle se prostě tělo brání," řekl slavný tenista na tiskové konferenci před odjezdem na důkladné vyšetření.

"Až potom budu moci říci, zda budu schopný hrát na Australian Open. Není ale vůbec příjemný pocit, když víte, že něco nefunguje a navíc se to ještě zhoršuje," povzdechl si Agassi, který si z tradičního úvodu grandslamové sezóny odvezl trofeje pro vítěze v letech 1995, 2000, 2001 a 2003.

Nalbandian poprvé vyhrál

Na turnaji Kooyong Classic, jehož se účastní osm pozvaných hráčů, si první výhru připsal obhájce loňského prvenství David Nalbandian. Ten porazil jednoznačně 6:3, 6:1 svého argentinského krajana Gastona Gaudia. Premiérové vítězství po úvodní porážce od Agassiho zaznamenal i chilský olympijský vítěz Nicolas Massu, na jehož raketě zůstal Chorvat Ivan Ljubičič.

Roddickovi se po Agassiho skreči otevřela cesta do sobotního finále, volno ve čtvrtečním programu měli Roger Federer a Tim Henman.

Reklama