Hlavní obsah

Tenisový Turnaj mistryň bude od příštího roku v Singapuru

Singapur

Tenisový Turnaj mistryň se od příštího roku nově uskuteční v Singapuru, který získal pořadatelství na pět let. O závěrečnou a prestižní akci sezóny se ucházely ještě Mexiko a Čína. Letos se osm nejlepších hráček a čtyři deblové páry představí naposledy v Istanbulu, kde v roce 2011 triumfovala Petra Kvitová.

Foto: Juan Medina, Reuters

Vítězka Turnaje mistryň 2012 Serena Williamsová

Článek

Turnaj mistryň se koná od roku 1972, jeho rekordmankou je s osmi tituly Martina Navrátilová. Před Kvitovou ho z českých hráček vyhrála ještě Jana Novotná (1997). Loni v říjnu aktuální světová osmička Kvitová turnaj vzdala kvůli zánětu průdušek po prvním zápase. V Istanbulu se před rokem představily také Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou a dostaly se do finále čtyřhry.

V Istanbulu se Turnaj mistryň bude letos na podzim konat potřetí. Od roku 2014 se v Singapuru představí opět osm nejlepších hráček sezony, ale počet párů se poprvé zdvojnásobí rovněž na osm. Jak dnes oznámila WTA, celková dotace vzroste na rekordní částku 6,5 milionu dolarů.

"Toto úžasné město Singapur získalo právo hostit WTA Championship na příštích pět let. Je to největší a nejvýznamnější partnerství WTA v naší historii," prohlásila šéfka asociace Stacey Allasterová.

Neúspěšní uchazeči ve finálovém kole výběru Mexiko nabízelo pro Turnaj mistryň město Monterrey, Čína kandidovala s Tchien-ťinem. V prvním kole zájem o pořadatelství projevilo dohromady 43 kandidátů.

Reklama

Související témata: