Hlavní obsah

Otec tenisty Tomice zbil tréninkového partnera svého syna, ATP mu zakázala účast na turnajích

Otec australského tenisty Bernarda Tomice se nesmí kvůli fyzickému napadení synova tréninkového partnera účastnit turnajů ATP. Trest pro Johna Tomice platí až do odvolání. Za to, že zlomil nos a poranil krk Thomasi Drouetovi, stanul Tomic během turnaje v Madridu před soudem. Vinu popřel a případ byl odročen na 14. května. Hrozí mu až tři roky vězení.

Foto: Alejandro Garc, ČTK

Australský tenista Bernard Tomic

Článek

John Tomic údajně o víkendu v Madridu zbil Droueta při hádce před hotelem. Hlavou ho udeřil do obličeje, zlomil mu nos a poranil obratel. Tenisová asociace ATP ho proto v úterý suspendovala s platností pro všechny své akce.

Drouet navíc prozradil, že v minulém týdnu Tomic zbil i svého syna, který z turnaje v Madridu vypadl v prvním kole po prohře s Radkem Štěpánkem. "Když jsme trénovali v Monaku, praštil ho do obličeje. Krev mu kapala z pusy na kurt. V úterý napadl svého syna, v sobotu mě, co bude dál? Je to nebezpečný člověk," řekl Drouet médiím.

John Tomic u soudu nezapíral, že Drouetovi zranění způsobil, ale jednal prý v sebeobraně. Hlavou ho praštil proto, že mu držel ruce. Policie si pro něj přišla do hotelu.

Dvacetiletý Bernard Tomic patřil mezi naděje australského tenisu. Ve světovém žebříčku se dostal loni v létě na 27. místo, nyní je v šesté desítce. V 17 letech debutoval v Davis Cupu, jenže jeho krátká kariéra je také plná různých výstřelků.

Reklama

Související témata: