Hlavní obsah

Djokovič prohru s Dimitrovem na kotník nesváděl

Madrid

Dlouhá rehabilitace zraněného kotníku se podepsala na výkonu světové jedničky Novaka Djokoviče a jeho nečekaně brzkém konci na turnaji v Madridu. Srbská tenisová hvězda byla před týdnem na skok v Praze u vyhlášeného fyzioterapeuta Pavla Koláře, navíc si Djokovič kotník během úterního zápasu opět nechal ošetřit, prohru s Bulharem Grigorem Dimitrovem na to však nesváděl.

Foto: Susana Vera, Reuters

Srbský tenista Novak Djokovič prohrál na turnaji v Madridu s Bulharem Grigorem Dimitrovem.

Článek

"Faktem je, že po Monte Carlu jsem dvanáct dnů nesáhl na raketu. Ale nechci hledat výmluvy, prostě jsem nebyl dobře připravený. Dimitrovovi patří uznání, byl lepším hráčem na kurtu. Měl dobré údery, servis, měnil tempo a zasloužil si vyhrát," řekl Djokovič.

Ačkoli si kotník zvrtnul při Davis Cupu na začátku dubna, dokázal pak v Monte Carlu navzdory nedoléčenému zranění ukončit osmiletou nadvládu Rafaela Nadala. Pak se věnoval rehabilitaci a přijel do Madridu se snahou zaútočit na čtvrtý titul v sezóně. S Dimitrovem, 28. hráčem světa, bojoval tři hodiny, než prohrál 6:7, 7:6 a 3:6.

Dimitrov si užil největší vítězství kariéry

V prvním setu Djokovič nevyužil dva setboly, v druhém odvrátil mečbol, ale rozhodující sadu začal prohraným servisem a ztrátu už nedohnal. Jednadvacetiletý Bulhar a bývalý nejlepší junior světa se dočkal největšího úspěchu v kariéře. "Cítil jsem se na kurtu skvěle a dočkal se odměny za tvrdé tréninky. Je to velké vítězství, ale musím zůstat na zemi," řekl Dimitrov.

Djokovič po nečekaném výsledku nepřijde o post světové jedničky, ale nabídl šanci soupeřům. Trofej v Madridu obhajuje aktuální světová dvojka Švýcar Roger Federer, jenž v úterý vyřadil prvního soupeře Radka Štěpánka. Hodně bodů by mohl získat španělský antukář Nadal, který loni vypadl na madridském Masters už v třetím kole.

Djokovičovi navíc zatrnulo, když v druhé sadě uklouzl a kotník si dlouho nechal ošetřovat. "Nelituju toho, že jsem v Madridu hrál. Sice jsem si nohu zase otočil, ale mám na kotníku dobrou ochranu a určitě situace není horší. To je jediné pozitivní před Římem a Paříží," dodal Djokovič. V italské metropoli bude za týden obhajovat loňské finále a usilovat o třetí titul. Antukový grandslam Roland Garros začne 26. května.

Reklama

Související témata:
  Bejlek - Blinkovová dnes 19 : 00
20240424T19 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík