Hlavní obsah

Německého tenistu Kiefera málem zastřelili v Melbourne

PRAHA

První grandslam nové sezóny Australian Open je za dveřmi a v Austrálii je už většina účastníků. Někteří ladí v posledních dnech formu na turnajích, jiní trénují. Přípravu v Melbourne zvolil i německý tenista Nicolas Kiefer, klid a soustředění ale v dějišti turnaje nenašel. V hotelu, kde je ubytován, byl svědkem ozbrojeného přepadení.

Foto: tennisserver.com

Německý tenista Nicolas Kiefer

Článek

Ten moment si Kiefer bude dlouho pamatovat. Sedmadvacetiletý tenista se vrátil po tréninku do hotelu, když právě hotelové dveře rozrazil muž s pistolí v ruce a vběhl do vstupní haly.

"Seběhl po pojízdných schodech a stál uprostřed haly. Několikrát divoce vystřelil kolem sebe a pak běžel dál směrem k restauraci," řekl Kiefer sport1.de. Němec se ve smrtelném strachu pohotově schoval za blízké auto.

"Ten člověk se na zlomek sekundy zamyslel, kam vyrazí. Kdyby se vydal mým směrem místo k restauraci, možná by mi ustřelil hlavu. Takový strach jsem nikdy v životě neměl," vyprávěl Kiefer.

Kdo onen neznámý střelec byl a koho ve svém amoku stíhal, v pátek Kiefer nevěděl. "Zítra si ale koupím noviny a snad se ve zprávodajství něco dozvím," dodal německý tenista.

Reklama

Související témata: