Hlavní obsah

Nadal - Andújar 6:0, 6:4Madridské finále si zahrají Nadal s Wawrinkou, Šafářová má druhý letošní deblový titul

Aktualizováno

Prvním finalistou tenisového turnaje v Madridu je Španěl Rafael Nadal, který v semifinále smetl svého krajana Andújara 6:0 a 6:4 a o trofej se utká se Stanislasem Wawrinkou. Švýcar v druhém semifinále zdolal Tomáše Berdycha. O titul si to mezi ženami rozdají Ruska Šarapovová a Američanka Williamsová. Tenistka Lucie Šafářová se dočkala druhé letošní trofeje ve čtyřhře. S Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou porazily i poslední deblové soupeřky Caru Blackovou s Marinou Erakovicovou 6:2, 6:4 a dosáhly druhého společného úspěchu po loňském Charlestonu.

Foto: Daniel Ochoa de Olza, ČTK/AP

Tomáš Berdych se raduje z postupu do semifinále.

Článek
Fotogalerie

Právě v americkém Charlestonu se Šafářová před měsícem radovala z úspěšné obhajoby, letos byla její spoluhráčkou Kristina Mladenovicová z Francie. V letošním žebříčku deblových dvojic patří česko-ruský pár do elitní desítky. Ve dvouhře se však šestadvacetiletá fedcupová reprezentantka letos trápí.

Nadal v sobotu nedal šanci svému krajanovi Andújarovi a za hodinu a 19 minut se radoval z postupu. Andújar dokonce dostal v první sadě kanára, ve druhém dějství se sice vzpamatoval, přesto však prohrál 4:6.

Pátý hráč světa Nadal si o titul zahraje i na sedmém turnaji v sezóně. Dvojnásobný šampión z Madridu má zatím letos na kontě čtyři triumfy. Soupeřem španělského hráče bude Švýcar Wawrinka.

Finále žen si zahrají Šarapovová s Williamsovou

V ženské dvouhře udržela naději na obhajobu Serena Williamsová, jež si v semifinále poradila s Italkou Sarou Erraniovou 7:5 a 6:2. Americká světová jednička si ve finále zahraje s Ruskou Mariou Šarapovovou, která vyřadila Anu Ivanovičovou ze Srbska 6:4 a 6:3.

V nedělním duelu mezi Williamsovou a Šarapovovou tak bude v sázce nejen titul, ale i první místo v žebříčku. Pokud ruská světová dvojka zvítězí, nahradí americkou soupeřku v čele pořadí. "Bude to příjemná změna, protože mám pocit, že dosud jsem tady hrála jen proti specialistkám na antuku. A všechny navíc byly menší než já," řekla Williamsová, která se Šarapovovou neprohrála už v jedenácti zápasech za sebou.

"Velmi dlouho jsem ji neporazila. Dobrou zprávou ale je, že jsem dostala další možnost to změnit," přidala Šarapovová. Ruská tenistka má s Williamsovou celkovou bilanci 12 porážek a dvou výher, které obě zaznamenala v roce 2004.

Tenisový turnaj v Madridu (antuka):
Muži (dotace 4,303.867 eur):
Dvouhra - semifinále:
Nadal (5-Šp.) - Andújar (Šp.) 6:0, 6:4
Wawrinka (15-Švýc.) - Berdych (6-ČR) 6:3, 4:6, 6:4
Dvouhra - čtvrtfinále:
Wawrinka (15-Švýc.) - Tsonga (7-Fr.) 6:2, 6:7 (9:11), 6:4
Ženy (dotace 4,033.254 eur):
Dvouhra - semifinále:
S. Williamsová (1-USA) - Erraniová (7-It.) 7:5, 6:2
Šarapovová (2-Rus.) - Ivanovičová (16-Srb.) 6:4, 6:3
Čtyřhra - finále:
Pavljučenkovová, Šafářová (Rus./ČR) - Blacková, Erakovicová (Zimb./N. Zél.) 6:2, 6:4.

Reklama

Související témata: