Hlavní obsah

Murray možná vynechá ze zdravotních důvodů Roland Garros

Řím

Britský tenista Andy Murray zpochybnil svůj start na French Open. Druhý hráč světového žebříčku dnes na turnaji v Římě, který je důležitou generálkou před pařížským grandslamem, nedohrál kvůli problémům se zády zápas s Marcelem Granollersem a pokazil si tak oslavu 26. narozenin.

Foto: Andrew Medichini, ČTK/AP

Andy Murray se nechává ošetřovat v Římě v utkání proti Marcelu Granollersovi.

Článek

"Byl bych velice překvapen, kdybych na French Open hrál," prohlásil Murray po utkání, které vzdal poté, co vyhrál nad Španělem druhý set ve zkrácené hře a vyrovnal na 1:1. "Dnes večer si s klukama promluvíme a naplánujeme příštích pár dní a po pěti dnech rozhodneme o Paříži," dodal s odkazem na druhý grandslamový podnik sezony, který začne 26. května.

Bolesti v dolní části zad skotského hráče trápí už od roku 2011. "Vloni se to ale během antukové sezony hodně zhoršilo. Chci si být jistý, že se toho už zbavím," řekl úřadující šampion US Open.

Pro Murrayho by letos měl být prioritou Wimbledon. Na londýnských travnatých kurtech vloni ztroskotal ve finále, chuť si pak v All England Clubu trochu spravil následným olympijským triumfem.

Na antuce se Murraymu dlouhodobě nedaří a ještě nikdy na tomto povrchu nezískal titul. Minulý týden v Madridu podlehl ve čtvrtfinále Tomáši Berdychovi, v Římě je jeho maximem semifinálová účast z roku 2011.

Reklama