Hlavní obsah

Kuzněcovová měla pozitivní test na efedrin

Ruská tenistka Světlana Kuzněcovová měla na prosincové exhibici v Charleroi pozitivní dopingový test. Vítězka US Open užila podle výsledků analýzy zakázaný stimulant efedrin. Spekulace belgického tisku potvrdil agentuře Belga ministr sportu francouzské komunity Claude Eerdekens.

Článek

Kuzněcovová, jež momentálně hraje na grandslamovém Australian Open, se dnes v Melbourne proti informacím médií ostře ohradila. Na tiskové konferenci po vítězném zápase s Američankou Jessikou Kirklandovou prohlásila, že rozhodně nedopuje, a údajně neoprávněné nařčení ji rozčílilo. "Myslím si, že je to nefér. Zatím nic nevědí jistě. Nevědí, co ta hráčka brala, ani kdo to byl," řekla předtím, než Belgičané oficiálně oznámili její jméno.

Kuzněcovová tvrdila, že má svědomí čisté. "Nebojím se. Určitě nepoužívám nic k umělému zlepšení svého výkonu. Jsem si jistá," uvedla hráčka s tím, že vloni absolvovala jedenáct dopingových testů.

Vedení ženského tenisového okruhu WTA dosud oficiální potvrzení pozitivního testu neobdrželo, a proto případ nechtělo komentovat. Vyjádřit se zatím odmítli i zástupci Mezinárodní tenisové federace ITF.

Reklama