Hlavní obsah

Šafářová - Čepelová 6:0, 7:5Šafářová na Sparta Prague Open vybojovala ve dvou setech finále

Praha
Aktualizováno

Česká tenistka Lucie Šafářová vyhrála semifinále pražského turnaje ITF Sparta Prague Open. Jako druhá nasazená v sobotu na antuce v pražské Stromovce porazila slovenskou hráčku Janu Čepelovou 6:0 a 7:5. Finále čeká Šafářovou v neděli v 11 hodin. Soupeřkou pětadvacetileté české tenistky bude Rumunka Alexandra Cadantuová, aktuálně 102. hráčka světového žebříčku.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Česká tenistka Lucie Šafářová.

Článek

„Jsem šťastná, že si zahraju znovu finále. Atmosféra tady je úžasná," řekla Šafářová po utkání, v kterém nasázela 28 vítězných míčů. Znovu hrála s obvázaným stehenním svalem. „Myslím si, že to vydrží," řekla směrem k finále.

Světová pětadvacítka Šafářová rozjela zápas proti Čepelové (83. ve dvouhře WTA) skvěle. Posílala míče do rohů, výměnám dominovala a rychle mířila za postupem. Dvojnásobná vítězka Fed Cupu získala devět her v řadě a vedla 6:0 a 3:0. „Začala jsem zápas velmi dobře, na co jsem sáhla, to jsem trefila," pochvalovala si.

Jenomže v desáté hře zápasu vyhodila při podání Slovenky z kurtu nahraný míč u sítě a vzápětí prohrála svůj servis. „Trochu jsem ztratila koncentraci. Začala jsem hrát hůř a ona se chytla," řekla Šafářová. Druhý set tak nakonec vyhrála až po boji 7:5.

Šafářová se může stát první tenistkou, která vyhraje pražský turnaj s dotací 100 tisíc dolarů dvakrát. První ročník ovládla Lucie Hradecká a druhý Slovenka Magdalena Rybáriková. Loni se Šafářová radovala po finálové výhře nad krajankou Klárou Zakopalovou, která letos vypadla v 1. kole s Falconiovou.

Williamsová ve finále

Američanka Serena Williamsová postoupila do finále turnaje v Římě a zahraje si o čtvrtý titul za sebou. V semifinále si světová jednička poradila se Simonou Halepovou z Rumunska, kterou porazila 6:3 a 6:0.

Vítězka Italian Open z roku 2002 Williamsová prodloužila 23. vítězstvím za sebou svou rekordní sérii bez porážky. V nedělním finále se patnáctinásobná grandslamová šampiónka utká s vítězkou zápasu mezi Viktorií Azarenkovou z Běloruska a domácí Sarou Erraniovou.

Tenisový turnaj žen ITF Sparta Prague Open (dotace 100 000 dolarů, antuka)
Dvouhra - semifinále:
Šafářová (2-ČR) - Čepelová (6-SR) 6:0, 7:5
Cadantuová (Rum.) - Falconiová (USA) 6:2, 7:6 (7:4).
Tenisový turnaj mužů a žen v Římě (antuka)
Ženy (2 369 000 dolarů):
Dvouhra, semifinále:
S. Williamsová (1-USA) - Halepová (Rum.) 6:3, 6:0
Azarenková (3-Běl.) - Erraniová (7-It.) 6:0, 7:5.

Reklama